donna написа:1968 написа:Казуса ти попада точно под тази хипотеза на стария ЗСВ и така възстановявахме старо фактическо положение преди.Затова казвам, че прокурора няма да ти реши проблема.Няма начин за разпореди каквото и да било по случая.
1968 колегиалност , какво ще чакаме делото че да си вземе лекарствата и личната карта ли/нима няма престъпление ,че неща от първа необходимост не може да ги вземе , я си представете ,че страдаше от болест от която ,ако не си вземе лекарстваат умира и тогава ли нямаше да има престъпление / . Обясни ми и как се удържа луд човек , тя с деменция не помни , връща си се там , ако не може да влезе стои , ляга спи пред вратаат , дърпа я ....аз за това питам тая баба да не се намери с една пробация
Ако изхвърля наемателя си е саумоуправсктво , а за лихваря изхвърлил, като заключил дома болна баба ,че и луда не е.
Фак е ,че колежката ти е нещо в разрез с етичния ви кодекс дето аз за проклетия съм го чела /не може да се говори така на хората / , аз питам има ли право да откаже да извърши проверка и на какво основание , да откаже да разпита лихваря и поставеното лице и на какво основание , пък чак тогава да се произнася ,е още не се е произнесла , но вчерашнаат случка я описах /, тя да се произнася както си ще /нали имам право да жаля/, ама така и е по лесно, нали е на заплата къв е и проблема .
В края на краищата дори и да не може да възстановява фактическо владение , за лекарствата , документите и вещите следва да се произнесе , аз може да напиша малинки и глогинки в тая жалба, но по тия малинки и глогинки следва да има проверка ...друг е проблема с многото преписки и малкото хора , но това си е организационен проблем , работаат трябва да се върши , а аз не съм адвокат на прокуратурата .
Остави го етичния кодекс.За проверката си права, следвало е да я разпореди и да се произнесе.сега ще ти удари една резолюция по онази нова "мъдра" инструкция на Главния, но за нея поне можеш да сигнализираш по-горната.Въпреки, че полза за теб не виждам.Но, сама знаеш, че няма прав основание да се произнесе за връщане по някакъв начин нито за лекарствата, нито за личната карта, нито за ползване, нито за нещо друго по казуса, извън това, дали деянието на оня съставляват престъпление или не.Точно за това беше и стария текст на чл.118 т.3 от ЗСВ, ама господата депутати решиха, че нямаме нужда от това правомощие с новия ЗСВ.