начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Кой е прав аз или прокурора

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Кой е прав аз или прокурора

Мнениеот 1968 » 02 Юни 2011, 12:49

donna написа:
1968 написа:Казуса ти попада точно под тази хипотеза на стария ЗСВ и така възстановявахме старо фактическо положение преди.Затова казвам, че прокурора няма да ти реши проблема.Няма начин за разпореди каквото и да било по случая.

1968 колегиалност :D , какво ще чакаме делото че да си вземе лекарствата и личната карта ли/нима няма престъпление ,че неща от първа необходимост не може да ги вземе , я си представете ,че страдаше от болест от която ,ако не си вземе лекарстваат умира и тогава ли нямаше да има престъпление / . Обясни ми и как се удържа луд човек , тя с деменция не помни , връща си се там , ако не може да влезе стои , ляга спи пред вратаат , дърпа я ....аз за това питам тая баба да не се намери с една пробация :wink:
Ако изхвърля наемателя си е саумоуправсктво , а за лихваря изхвърлил, като заключил дома болна баба ,че и луда не е. :wink:
Фак е ,че колежката ти е нещо в разрез с етичния ви кодекс дето аз за проклетия съм го чела :wink: /не може да се говори така на хората / , аз питам има ли право да откаже да извърши проверка и на какво основание , да откаже да разпита лихваря и поставеното лице и на какво основание , пък чак тогава да се произнася ,е още не се е произнесла , но вчерашнаат случка я описах /, тя да се произнася както си ще /нали имам право да жаля/, ама така и е по лесно, нали е на заплата къв е и проблема .
В края на краищата дори и да не може да възстановява фактическо владение , за лекарствата , документите и вещите следва да се произнесе :D , аз може да напиша малинки и глогинки в тая жалба, но по тия малинки и глогинки следва да има проверка ...друг е проблема с многото преписки и малкото хора , но това си е организационен проблем , работаат трябва да се върши , а аз не съм адвокат на прокуратурата .

Остави го етичния кодекс.За проверката си права, следвало е да я разпореди и да се произнесе.сега ще ти удари една резолюция по онази нова "мъдра" инструкция на Главния, но за нея поне можеш да сигнализираш по-горната.Въпреки, че полза за теб не виждам.Но, сама знаеш, че няма прав основание да се произнесе за връщане по някакъв начин нито за лекарствата, нито за личната карта, нито за ползване, нито за нещо друго по казуса, извън това, дали деянието на оня съставляват престъпление или не.Точно за това беше и стария текст на чл.118 т.3 от ЗСВ, ама господата депутати решиха, че нямаме нужда от това правомощие с новия ЗСВ.
1968
Потребител

Мнениеот lexy21 » 02 Юни 2011, 22:21

Само да вметна по отношение на чл. 170 /относимите към фактологията алинеи/ - частен характер, прокуратурата няма отношение.
Въпростът за самоуправството е дъвкан, а и има доста богата събедбна практика.
Ако прокуратурата има за какво да се "натиска", да се търсят някакви данни за ОХ и с оглед нуждите на ситуацията - разковничето е в покъщнината, в чуждите движими вещи... И пак зорлем :( За добро или за лошо, прокуратурата не е панацея.
1968 написа:Точно за това беше и стария текст на чл.118 т.3 от ЗСВ, ама господата депутати решиха, че нямаме нужда от това правомощие с новия ЗСВ.

За което с актовете си допринесоха в голяма степен прокурори, които "раздаваха правосъдие" смело и безотговорно, та чак не ни трябваха граждански съдии. Припознаха си го гражданското правораздаване :lol: Нали така цял "алтернативен синод" изкараха от над 250 храма в цялата страна... Бързо и неотложно :wink:
Но фактът си е факт - това, дето преди прокуратурата го можеше, вече не го може.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот donna » 02 Юни 2011, 22:44

lexy21 написа:Само да вметна по отношение на чл. 170 /относимите към фактологията алинеи/ - частен характер, прокуратурата няма отношение.
Въпростът за самоуправството е дъвкан, а и има доста богата събедбна практика.
Ако прокуратурата има за какво да се "натиска", да се търсят някакви данни за ОХ и с оглед нуждите на ситуацията - разковничето е в покъщнината, в чуждите движими вещи... И пак зорлем :( За добро или за лошо, прокуратурата не е панацея.
1968 написа:Точно за това беше и стария текст на чл.118 т.3 от ЗСВ, ама господата депутати решиха, че нямаме нужда от това правомощие с новия ЗСВ.

За което с актовете си допринесоха в голяма степен прокурори, които "раздаваха правосъдие" смело и безотговорно, та чак не ни трябваха граждански съдии. Припознаха си го гражданското правораздаване :lol: Нали така цял "алтернативен синод" изкараха от над 250 храма в цялата страна... Бързо и неотложно :wink:
Но фактът си е факт - това, дето преди прокуратурата го можеше, вече не го може.

Абе лекси , де те чукат де се пукаш , кой се интересува от синода и т.н. ,виждам искаш да си интересна , но клониш към политика , тук става въпрос за една болна старица която може още да я издирват по улиците ,житейска драма ...иди се развличай с темата за синода , поповете и разни други някъде другаде .Предполагам ,че си ме разбрала !
Последна промяна donna на 02 Юни 2011, 23:00, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 02 Юни 2011, 22:48

Прокурорът може да не образува досъдебно производство, когато установи, че не са налице данни за извършено престъпление от общ характер. Обаче не може да не извърши проверка, за това става въпрос. В случая се отказва проверка, което е абсурдно.
Ето например- бита жена (лека телесна повреда) подава жалба до прокуратурата. След проверката се установява, че е извършено престъпление от ОХ- хулиганство... И примери в тая насока много...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 02 Юни 2011, 23:55

donna написа:Абе лекси , де те чукат де се пукаш , кой се интересува от синода и т.н. ,виждам искаш да си интересна , но си ужасна нагла и скучна, тук става въпрос за една болна старица която може още да я издирват по улиците ,айде ако обичаш по-вече да не съм те видяла в моя тема ...иди се развличай със синода , поповете и разни други и се прави на интересна и забавна някъде другаде .Предполагам ,че си ме разбрала !

:roll: След това любезно направление и, за да не давам повече поводи за нервни изблици, мога само да пожелая успех в подхода към ситуацията. Включих се единствено с желанието да помогна и, ако се върнеш към първия ми пост, ще се убедиш в това, а последния очевидно беше насочен към част от причините за лишаване на прокуратурата от правомощието да възстановява владение в бързи и неотложни случаи. Отчитам човешката страна на нещата, емоциите, които тя провокира у всеки, който е пряко ангажиран със случая, но при все тези обстоятелства
donna написа:нико няма право да се държи по тоя начин .

Успех!
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 00:07

Браво разбрала си колко си ми неприятна , и предвид факта ,че поста е редактиран доста преди твоя отговор и някой от модовете ти е дал оригинала ,БРАВО! Още по-вече наистина ненавиждам политика тук , ти точно това направи , с две думи оцапа цялата ми тема и то доста се постара !
Лекси , повече в мой пост да не съм те видяла , знаеш ,че аз като не искам нещо е веднъж и завинаги , въобще не си искала да помогнеш , а да станеш интересна ,Е СТАНА , НА БАЗАТА НА НЕЗНАНИЕТО СИ , НАГЛОСТТА СИ И НАХАЛСТВОТО СИ И БЕЗОЧИЕТО СИ .Айде да се изповядаш при синода .

Мога ли да разбера какво правиш в тая тема след като не се занимаваш с материята ,щяла да помогне след като си няма хабер от нещата?
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2011, 00:26

Дами, безкрайно ми е неприятно да прочета написаното!

Уважавам и двете ви, като колеги, приятелки и специалисти, но смятам, че с участието си в темата Лекси е дала ценни насоки ( и разяснения) и несправедливо я хокаш, Ани.
Аз, лично, бих се вслушала в думите и. Както обичам да те чета теб в семейно.

Бъдете добри, Моля.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 00:36

Няма за какво да сме добри НЯКОЙ РОВИ И ВЛИЗА В ПРОФИЛИТЕ НИ !
ПОСТА МИ Е РЕДАКТИРАН В 11Ч ВЕЧЕРТА , НА ЛЕКСИ РОСТА Е ОТ 11,55 , КОЕТО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ТАЯ ИМА ДОСТЪП ДО ДАННИТЕ МИ , НАЙ МАЛКО!
ОЗНАЧАВА ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ В ЛИЧНИТЕ МИ СЪОБЩЕНИЯ , ЗА КОИТО ВЕЧЕ СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ СА ЧЕТЕНИ , ДО ДРУГ ИЗВОД АЗ НЕ МОГА ДА СТИГНА !

ХАЙДЕ СЕГА ЛЕКСИ ДА ОТГОВОРИ КОЙ И Е ДАЛ ДОСТЪПА !
ЩЕ ПУСНА И ОТДЕЛНА ТЕМА ИСКАМ ТАЗИ ДА ОТГОВОРИ!
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 03 Юни 2011, 00:49

donna написа:Няма за какво да сме добри НЯКОЙ РОВИ И ВЛИЗА В ПРОФИЛИТЕ НИ !
ПОСТА МИ Е РЕДАКТИРАН В 11Ч ВЕЧЕРТА , НА ЛЕКСИ РОСТА Е ОТ 11,55 , КОЕТО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ТАЯ ИМА ДОСТЪП ДО ДАННИТЕ МИ , НАЙ МАЛКО!
ОЗНАЧАВА ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ В ЛИЧНИТЕ МИ СЪОБЩЕНИЯ , ЗА КОИТО ВЕЧЕ СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ СА ЧЕТЕНИ , ДО ДРУГ ИЗВОД АЗ НЕ МОГА ДА СТИГНА !

Лелеййййй, Ани, ти сериозно ли?

Ако предположението ти е вярно, то аз, както почвам пост и го забравям, пък после се сещам и продължавам, та накрая го излъчвам. Сещаш ли се - по твоите подозрения и аз би следвало да имам пряк достъп до всеки писал в дадена тема юзър.... :D
Което, уверявам те, не е вярно.

Ани, моля те, успокой "топката". :lol: :lol: :lol:
Последна промяна Melly на 03 Юни 2011, 00:53, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 00:52

Melly написа:Лелеййййй, Ани, ти сериозно ли?

Ако предположението ти е вярно, то аз, както почвам пост и го забравям, пък после се сещам и продължавам, та накрая го излъчвам. Сещаш ли се - по твоите подозрения и аз би следвало да имам пряк достъп до всеки писал в дадена тема юзър.... :D
Което, уверявам те, не е вярно.

Ани, моля те, успокой "топката". :lol: :lol: :lol:

Мели написала съм редактиран , значи е бил излъчен , след това редактиран и цитиран от лекси ...нали знаеш бутончето цитат .
donna
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 03 Юни 2011, 01:03

Веднага ще отговоря на въпроса за достъпа. Когато прочетох поста на Донна останах втрещена. Натиснах цитат, за ди отговоря и... не можах да формулирам и едно изречение. Просто си гледах като гръмната, защото не можех да повярвам, че това е истина. Започнах да се чудя дали въобще да отговарям, после се убедих, че трябва, започнах и трих всяко изречение, защото не намирах подходящото. Никога няма да намеря подходящите думи. Факт е, че не съм отделяла толкова време, за да напиша нещо тук, дори, когато съм ровила съдебна практика. Когато постнах видях, че вече си е променила поста. Това е простата истина, дори да противоречи на теорията на конспирацията. Нещата излизат извън контрол вече.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 01:10

Нито си останала втрещена нито нищо -55 минути са това /нито стария ,нито новия пост са ласкави към теб/, поста е редактиран веднага , имаш достъпр до личните ми данни и ровиш , за тебе имам специална тема иди да отговаряш там , тая просто я съсипа, не те е срам!
Кое излиза извън контрол , достъпа ти до личните ми данни ли , как ги получи?
donna
Старши потребител

Мнениеот adabsurdum » 03 Юни 2011, 01:19

С риск да бъда обвинен във вмешателство и ненужно адвокатстване и природата ми на див селски сеирджия да бъде оспорена :

И да има достъп, пак не може да види поста преди редакцията, тезата й е напълно достоверна, и аз съм го правил това по други форуми.
I'll tell you a great big secret, mon cher. Don't wait for the last judgement. It takes place every day.
adabsurdum
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 01:27

adabsurdum написа:С риск да бъда обвинен във вмешателство и ненужно адвокатстване и природата ми на див селски сеирджия да бъде оспорена :

И да има достъп, пак не може да види поста преди редакцията, тезата й е напълно достоверна, и аз съм го правил това по други форуми.

Колкото и да я защитаваш кофти гаф е направила , тезата си е теза факта си е факт! За какво ли е това ,вече не зная , личните ми съобщения са изтрити , не че там имаше нещо .
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2011, 01:49

Стига! Това излиза извън контрол, наистина.
Преди време можеше нещо по 206 заради вещите...макар и несъставомерно, но тоягата има два края. Вече не се намира толкова толерантен прокурор. В този смисъл наистина съм съгласна с Лекси.

По отношение цитата- цитирала съм постове, влезе някой, случи се нещо- запилявам се в мои неща и забравям прозореца. Когато мине време се връщам в сайта и виждам, че нещо не съм довършила- въпрос на настроение, и преценка с оглед последващи постове и/или развитие на дискусията, да отговоря и излъча отговора, или просто да затворя прозореца.
Няма нужда модератор да ми съдейства за това, пък и не е нужно- преди време кеша пазеше всичко ( сега не знам, ама не е и важно).
Същественото е, че смятам за нелепо цялото развитие на дискусията.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 02:20

poli_g написа:Стига! Това излиза извън контрол, наистина.
Преди време можеше нещо по 206 заради вещите...макар и несъставомерно, но тоягата има два края. Вече не се намира толкова толерантен прокурор. В този смисъл наистина съм съгласна с Лекси.

По отношение цитата- цитирала съм постове, влезе някой, случи се нещо- запилявам се , и преценка с оглед последващи постове и/или развитие на дискусията, дв мои неща и забравям прозореца. Когато мине време се връщам в сайта и виждам, че нещо не съм довършила- въпрос на настроениеа отговоря и излъча отговора, или просто да затворя прозореца.
Няма нужда модератор да ми съдейства за това, пък и не е нужно- преди време кеша пазеше всичко ( сега не знам, ама не е и важно).
Същественото е, че смятам за нелепо цялото развитие на дискусията.

Казуса и дискусията отдавна замря той вече не ме интересува , благодарение на лекси , поли защитавай си я колкото щеш не ме интересува , проблема си го направи лекси с политическите си нотки, с които реши да става интересна щото много ме интересуват поповете и синодите им , и с ровенето из профила ми най -вече , сега да иде да порови в някой друг профил.Мир с това лекси няма да има след това което направи това е .
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 03 Юни 2011, 02:41

Добре де, Ани, разбрахме - имаше нужда, удовлетвори я.

Хайде да прекратиш тази измислена война. Нали разбираш, че оставаш сама на "бойното поле". Няма с кого да се сражаваш.

П.П. Извини ме за откровеността.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот donna » 03 Юни 2011, 08:22

Melly написа:Добре де, Ани, разбрахме - имаше нужда, удовлетвори я.

Хайде да прекратиш тази измислена война. Нали разбираш, че оставаш сама на "бойното поле". Няма с кого да се сражаваш.

П.П. Извини ме за откровеността.

Мели да те питам каво правиш в тая тема след като материята ти е супер чужда ? След като приятелката ти лекси зави червената сирена тръгна да я защитаваш ли , и в скайп и тук ти го казвам не се тикай ,не е твоя работа , като лъвица хукна да я защитаваш и се появи от небитието Мели , нямаш работа тук , по добре това лекси да изтрие всички постонве от тук защото , са ненужни никому , да престани да ми рови в личните дани ,а ти се осъзнай и не пиши на име , аз не го правя!
donna
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 03 Юни 2011, 18:17

Donna,

След като преминахте всякакви граници на етично поведение, Ви уведомяваме, че ако продължите да обиждате, квалифицирате и заплашвате други потребители на lex.bg, ще бъдем принудени да ограничим достъпа Ви до форума.

Форумът е място, в което всеки може да споделя мнения, чувства, да коментира, да критикува градивно, но НЕ е място за обиди. Всеки потребител има право да поства мнения, в която тема намери за необходимо. В този смисъл, не намираме за логична тезата ви, че в теми, чийто автор сте Вие, нямат право да пишат потребители, които поради някаква субективна и напълно безпочвена причина не харесвате. Ако желаете да обсъждате лични теми, или професионални казуси с определен от вас кръг от лица, то lex.bg форумът не е подходящият инструмент, с оглед неговата публичност.

Факт е, че за пореден път създадохте излишно и никому ненужно напрежение, но моля, не ползвайте силно изразената си емоционалност, като оръжие за квалификации и обиди, защото не виждам срещу кого воювате.
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот street » 04 Юни 2011, 23:38

НК
Чл. 137. Който изложи лице, лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, по такъв начин, че животът му може да бъде в опасност, и като съзнава това, не му се притече на помощ, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Аватар
street
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право