начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпрос относно онаследяване...

Казуси за недвижими имоти

Въпрос относно онаследяване...

Мнениеот Костов » 27 Окт 2005, 11:39

Здравейте!
Прегледах доста теми назад, но не открих отговора, който ме интересува.
Ситуацията, в която съм попаднал е следната: След продажба на семеен апартамент на съпругата ми и майка й, купуваме нов апартамент, който ще има 3-ма съсобственици - жена ми, аз и тъща ми. Проблемът е, че тъща ми има още 3 дъщери, които й се явяват преки наследници.
Въпросът ми е: как се процедира при покупката на новия имот, за да избегнем евентуални претенции от сестрите на жена ми към имота след смъртта /да не чува дявола!/ на тъща ми? Пропуснах да спомена, че апартамента се купува с парите от продажбата на техния имот + ипотечен заем, теглен от мен и съпругата ми.

Благодаря Ви предварително!
Костов

bezplatno

Мнениеот Гост » 27 Окт 2005, 12:01

След като парите за новата покупка не идват само от вас и съпругата ви, а и от майка й, защо искате дъщерите й да нямат нищо от новия апартамент?Вие давате някаква част за новия апартамент, а искате после да остане само на Вас. Има механизми да бъдете защитен , но аз няма да Ви консултирам безплатно, как да се облагодетелствате за сметка на балдъзите си.Наемете си поне адвокат и му платете като искате всичко само за себе си.
Гост

Re: bezplatno

Мнениеот Гост » 27 Окт 2005, 13:10

Anonymous написа:След като парите за новата покупка не идват само от вас и съпругата ви, а и от майка й, защо искате дъщерите й да нямат нищо от новия апартамент?Вие давате някаква част за новия апартамент, а искате после да остане само на Вас. Има механизми да бъдете защитен , но аз няма да Ви консултирам безплатно, как да се облагодетелствате за сметка на балдъзите си.Наемете си поне адвокат и му платете като искате всичко само за себе си.

Отговарям Ви: Тъща ми е осигурила останалите си дъщери с апартаменти. Но предполагам знаете, че след като започнат да растат децата им, те се досещат за претенции и към имота, който по морално право се полага на единствената останала без апартамент - жена ми.

Разбирам Ви, нямате желание да помогнете, защото мислите, че искам да "изработя" някого. Както Ви обясних, това не е така. И все пак Ви благодаря, че ми отговорихте!

Ако някой има знанията да ми помогне наистина, ще му бъда признателен!
Гост

Назад към Имотни казуси