начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Нов дизайн на LEX.BG

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нов дизайн на LEX.BG

Мнениеот tatiana.stefanova » 05 Май 2005, 10:11

Здравейте,

На адрес http://re.lex.bg ще откриете новия дизайн на Българския правен портал.

Екипът на LEX.BG ще се радва ако споделите вашето мнение и отправите препоръки, за да можем да направим портала максимално удобен за навигация.

Благодарим ви предварително!

P.S. Моля, отбележете, че дизайнът на LEX.BG е все още в процес на разработка, поради което е възможно да откриете някои грешки.
tatiana.stefanova
Site Admin

Re: Нов дизайн на LEX.BG

Мнениеот donka2 » 05 Май 2005, 10:23

mnogo e maluk, ne mi haresva
donka2

Мнениеот donka2 » 05 Май 2005, 11:22

ех, тва цвете дето сте го сложили .... :))))

много зле, само дето не е паднало

хахахахаха ;)))
donka2

Мнениеот evgo » 05 Май 2005, 11:37

Според мен най-големият проблем е организацията на темите във форума. Най-прости примери:
- в "обсъждане на законопроекти" се дискутира въпроса за сайта на РДВР Варна, за дупките по улиците на Варна и лихвоточки,
- в "дискусия на английски" - ликвидация на ЕТ, юридически лица с нестопанска цел и НСБОП,
- в "имотни казуси" - цени ли се адвокатската професия.
Не е лошо да се измисли нещо ново.
evgo

Мнениеот pavel.blagoev » 05 Май 2005, 11:41

този нов дизайн така ли ще остане ?
а кога ще бъде сменен
на мен лично стария ми харесва повече,
много по-добре се ориентирам
pavel.blagoev

Мнениеот Mi-Lena » 05 Май 2005, 13:43

Еvgo е прав.
Организацията на темите във форума е само препоръчителна. Освен това, авторът на една тема може да я въведе едновременно няколко пъти. Много неприятно е и това, че по отношение на теми, които нямат място не само в юридически форума, а и на улицата (ако е прилична улица), не се вземат своевременни адекватни мерки.
Не съм специалист в тази област, но ако е възможно да се въвеждат линкове във форума, някои публикации не биха били толкова обемни.
Mi-Lena

Мнениеот angel_angelov » 05 Май 2005, 13:53

Лично на мен също ми харесва повече сегашният дизайн.
Присъединявам се към по-горе исказаните мнения за форума.Наистина трябва да се измисли по-добра организация
angel_angelov
Младши потребител

Мнениеот ами да » 05 Май 2005, 18:41

Като цяло добре изглежда, но в стария вид е по-удобен, може би защото съм свикнала с него. Освен това искам да попитам защо когато поискам да видя всички теми в даден форум, само форумът за юристи ми показва последните 5 теми, а списъците с теми от другите форуми са доста по-дълги? Така за да се видят по-старите теми се изисква доста време. Ако това може да се коригира ще бъде добре.
А защо не направите да се виждат от първа страница не последните 5, а последните 10 дискусии?
ами да

Мнениеот ами да » 05 Май 2005, 21:34

Има някакъв начин да се въвеждат директни линкове във форума и някои от пишещите го правят. Аз лично не съм наясно и ще ми бъде интересно някой да сподели как става.
ами да

Мнениеот DEKAH » 05 Май 2005, 21:42

Дизайна не е лош, но не е за тук - доста е сбито и изглежда претрупано.. За портален сайт, какъвто е Лекс трябва дизайна да е свързана с тематиката на сайта.Напоследък забелязвам, че се налагат по-изчистените и с по-малко информация на заглавната страница портални сайтове (лично мнение)
Относно форума - няма да е зле да се качи phpBB форум (http://www.phpbb.com) - има лесна поддръжка, удобен е за потребителите и най-важното на всеки раздел ще може да се слага модератор, който ще трие при необходимост теми, че тука е някаква лудница.

[IMG]http://img205.echo.cx/img205/3443/bgplease4gv.jpg[/IMG]
[IMG]http://img205.echo.cx/img205/6650/bggerb0nu.jpg[/IMG]

[%sig%]
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот лунатик » 05 Май 2005, 22:11

Много е лесно въвеждането на директна препратка към даден уеб-адрес. Просто пишеш: [url][/url] и по средата на [url].........[/url] пействаш адреса. И се получава. Пробвай.
А пък ако напишеш: [image][/image], и по средата [image].....[/image] пейстнеш адреса на картинката, ще получиш резултат като на DEKAH в по-горния пост.
Ако пък напишеш: [b][/b] и по средата на [b].....[/b] сложиш текста си на който искаш да наблегнеш, то той ще се получи с "тлъст" шрифт.
Но не е лошо модераторите (ако има такива) да предложат такива "екстри". И още - другите сайтове ги предлагат отдавна.
Не е лошо този сайт да стане малко по-шарен.
лунатик

Мнениеот ами да » 05 Май 2005, 22:43

Значи поставям адреса на уеб сайта между двоеточие, така ли?
:www.lex.bg: или :текст:
Или не съм разбрала? :)
ами да

Мнениеот тнгж » 05 Май 2005, 23:25

гт
тнгж

Мнениеот Пионерче » 05 Май 2005, 23:26

лунатик написа:

> Много е лесно въвеждането на директна препратка към даден
> уеб-адрес. Просто пишеш: [url][/url] и по средата на
> [url].........[/url] пействаш адреса. И се получава. Пробвай.
> А пък ако напишеш: [image][/image], и по средата
> [image].....[/image] пейстнеш адреса на картинката, ще получиш
> резултат като на DEKAH в по-горния пост.
> Ако пък напишеш: [b][/b] и по средата на [b].....[/b] сложиш
> текста си на който искаш да наблегнеш, то той ще се получи с
> "тлъст" шрифт.
> Но не е лошо модераторите (ако има такива) да предложат такива
> "екстри". И още - другите сайтове ги предлагат отдавна.
> Не е лошо този сайт да стане малко по-шарен.
Пионерче

Мнениеот Пионерче » 05 Май 2005, 23:56

Ахам. Понеже лунатик е написал командите и той не се вижда. Аз ще го напиша със звездички, но те не трябва да са там. Не гарантирам, че кодовете работят.

- директна препратка към даден уеб-адрес - [*url]http://www.lex.bg[*/url]
- [*image]адресът на картинката[*/image]
- [*b]удебелен текст[*/b]

Но, както знаете, аз винаги съм било за phpbb, преди даже бях постнало такава тема - това все пак е безплатен софтуер, а вие и без това сте с php.

Относно новият дизайн на сайта - СПОРЕД МЕН Е ПО-УДОБЕН. Няма големи разлики в съдържателен аспект. Няма и лошо в разведряването от време на време.

В заглавната част са изведени по-ярко логването и търсенето.
Лявата половина на страницата е със справочното съдържание - Справочника на Лекс (личните ресурси) и Каталога на Лекс (препратки).
В дясната част пък е съсредоточена актуалната информация - Новини, текущи теми, анкети.
Има същото така и вертикално разместване спрямо предишната визия по отношение на честотата на използване на някои от услугите .

И все пак има някои неща, които могат да се подобрят. Другите ще дойдат с времето.

1. Търсенето от сайта преди не беше търсене във форумите. Сигурно още е така.
2. Ако сложите хубав форум, някои неща ще се променят. Освен във дизайна, мисля си, и във посещаемостта.
3. До каталога има няколко препратки с бутони /картинки. Каталогът се показва на всички страници, а те не.
3.1. Може, ако те са бързи препратки, съдържанието им да го има и в каталога (Сега вътре има само БГ закони), а те да не са до каталога, а някъде другаде - например горе в празното пространство до календара.
3.2. Ако те са нещо отделно от каталога и затова стоят до него, няма смисъл да се дублират.
4 Нещо дребно - в дъното на страницата има два пъти "За нас"
5. Веднъж се появява анкетата, Веднъж "Препоръчано от Лекс". А тогава книгите, които са в Лекс магазина, не са ли препоръчани от лекс? Може да има само анкета примерно и тя да е някъде по надолу - под новините, или да е малко по.-сбита.
6. Логото на Лекс в книжарницата не води към Лекс-. Въобще нищо не води.
7. Според мен Новините са свързани с медиите, а Анкетите с Форума. Би било двойките да са едно под друго.
8. Това е само по заглавната страница.
Пионерче

Мнениеот лунатик » 06 Май 2005, 09:01

Я - написах командите - пък те не са излези (щото май директно се изпълняват). Та правилно пионерчето е сложило звездички (за да не могат да се изпълнят - но да се видят) - ама иначе не се слагат. Та сега за проба:

[url]http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=157698[/url]

[image]http://news.bg/photo/facts/euparlament.jpg[/image]

[b]Европейският парламент реши да отложи приемането на депутати наблюдатели от България и Румъния за след 1 януари 2006 и дори по-късно, тъй като е възможно членството на двете страни в Европейския съюз да бъде отложено с 1 година.[/b] Решението беше взето снощи от лидерите на политическите групи в Европейския парламент, съобщава Би Би Си.
----------------
Не знам дали ще се получи - но мисля че ще стане.
лунатик

Мнениеот лунатик » 06 Май 2005, 09:05

Само картинката не излезе. Не знам защо. Но ще опитам с картинката на DEKAH от по-горе:
[image]http://img205.echo.cx/img205/6650/bggerb0nu.jpg[/image]
лунатик

Мнениеот лунатик » 06 Май 2005, 09:07

Не стана пак - За картинките нека DEKAH каже как го прави.
лунатик

Мнениеот ами да » 06 Май 2005, 10:32

Благодаря на пионерче за помощта.:)
Ето една проба да видим дали ще стане.:)

[url]http://veselba.kafence.com/show.pl?pid=d8da380ac1ec86fd408c31d371be973d&b=15&n=45&p=desc&nm=50&catname=Табели%20и%20надписи[/url]
ами да

Мнениеот лунатик » 06 Май 2005, 12:45

може би така:
[url]http://veselba.kafence.com/show.pl?pid=d8da380ac1ec86fd408c31d371be973d&b=15&n=45&p=desc&nm=50&catname=Табели%20и%20надписи[/url]
лунатик

Следваща

Назад към Общи дискусии