- Дата и час: 18 Дек 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отговорност на адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
87 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: отговорност на адвокат
Ами млад съм, бате, затова "повдигам и поддържам"!
Който го не може, да си лежи по гръб под дебела адвокатска сянка и да тъгува по отминалата младост. Амин!
Който го не може, да си лежи по гръб под дебела адвокатска сянка и да тъгува по отминалата младост. Амин!
- Юристче
И в какво точно, ако смея да запитам?
Ти май така се обърка, че започна да припознаваш кирилицата с латиницата.
Плисни си малко студена водица, за да се отръскаш от следобедния адвокатски махмурлук, който те е налегнал!
Ти май така се обърка, че започна да припознаваш кирилицата с латиницата.
Плисни си малко студена водица, за да се отръскаш от следобедния адвокатски махмурлук, който те е налегнал!
- Юристче
И защо да те просвещавам - намери някой да ти обясни какво не му е наред на израза "ноторно известен факт"!
- syn4oto
Какво ще просвещаваш, пък и ти!?!:-)))
На човека жокер му не трЕбЕ, той си го знае!
На човека жокер му не трЕбЕ, той си го знае!
- Таралан Кольо
Хубаво тогава, дръж тайната дълбоко заключена в теб и стискай ключа здраво с две ръце! :)))
- Юристче
Спечели го пред Окръжен, но е обжалвано от ......( ответната страна)
- Виолета
Всъщност застраховката, ако има такава, би покрила отговорността на адвоката за вреди, причинени вследствие на виновно неизпълнени задължения през периода от 01.01.2005 г. нататък!
Тъй че май идеята ми няма да сработи! :((( Съжалявам!
Освен ако не си е направил застраховката при застраховател, който да е бил толкова глупав, че да му предостави и ретроактивно покритие!!!
Тъй че май идеята ми няма да сработи! :((( Съжалявам!
Освен ако не си е направил застраховката при застраховател, който да е бил толкова глупав, че да му предостави и ретроактивно покритие!!!
- Юристче
Re: към Таралан и юристче
Виждам, че този следобед докато съм била навън бая сте си побъбрили.Ами, за да внесем малко ясното става въпрос за Принудителна административна мярка-Забрана за влизане в страната на чужденец.Минали са 4 години от тогава.При опит на чужденеца да влезе не му е съставен протокол. не му е дадено обяснение защо.След две три години, когато се иска обяснение от НСГП,отговорът е че това става на основание на несъществуваща по време на налагане на мярката разпоредба.Е, хайде какво мислите сега?
- Виолета
Колега - къде отиде обективността и безпристрастието - какви са фактите ? Защо оплювате адвоката ? Какво знаете всъщност - само твърденията на клиента? Ако уговорката е била за една инстанция при уговорен резултат- тогава колегата е етичен. А на вас (без главна буква - не ви уважавам!) хрумна ли ви, че понякога административните дела са за повече от 100 000(сто хиляди) лв. материален интерес - например данъчните? Аз лично спечелих такова дело и спестих на клиента си 90хиляди лв. данъци по ревизионен акт. Това дело също се обжалва от данъчните, защото те не плащат от джоба си. Според вас трябва ли да върна хонорара си или вместо подобен на гореописания да получа само 200лв.?
- КАКВИ СА ФАКТИТЕ?
Re: XXX
Здравей Тарлане, аз съм колега, казвам се Бистра, събуди интереса ми с мненията си в няколко форума и всъщност се интересувам кой си. С оглед избягване на недуразумения - не влагам сексуален подтекст, а по-скоро задоволяване на любопитство с тайни помисли за евентуално професионално сътрудничество ако нямаш нищо против.
- КАКВИ СА ФАКТИТЕ?
Ако първо сте неали адвокат само за да направи справка по съответното дело, нормално е да се заплати отделно адвокатско възнаграждение, ако не сте имали намерение да го упълномощавате да ви представлявя по съответното дело.Когато сте го упълномощили вече за воденето на делото, вие сте платили адвокатско възнаграждение ,което е за първа инстанция.Когато желаете адвоката да Ви представлява във втора и т.н. инстанция, трябва да заплатите съответно друго такова възнаграждение.А що се отнася до размера, на фактурата вашият адвокат най- вероятно е написал минималното възнаграждение по Наредбата за адв. възнаграждения, където предполагам, че 200 лева е бил минимума в зависимост от характера и вида на делото, но от вашия въпрос не става ясно.В наредбата е посочен минимума под който не може да се слиза.Над този размер клиента и адвоката се уговарят в зависимост от сложността и интереса по делото.Отговорност може да търсите чрез адвокатската колегия , в която членува съответният адвокат.
- Ивелина
Виолета,
като те чета виждам се съвсем съзнателно си се съгласила на данъчна измама. И то си бъдеща юристка!?
Е, па на това му викам "гьосурат" - действа противозаконно и се оплаква, че друг я изпържил. И си позволява да чете морал. Просто без коментар.
А ако се беше и осведомила навреме за договора за правна услуга, то нямаше да занимаваш форума с безмислен спор. Дано да си си извадила изводите.
като те чета виждам се съвсем съзнателно си се съгласила на данъчна измама. И то си бъдеща юристка!?
Е, па на това му викам "гьосурат" - действа противозаконно и се оплаква, че друг я изпържил. И си позволява да чете морал. Просто без коментар.
А ако се беше и осведомила навреме за договора за правна услуга, то нямаше да занимаваш форума с безмислен спор. Дано да си си извадила изводите.
- enigma
Re: енигма
Абе какви глупости говориш. Кой те пита искаш или неискаш.Почти всички адвокати пишат минималните възнаграждения, за да крият данъци.Каква умисъл бълнуваш във мен,това беше преди две години, а аз 3- ти курс студентка.Защо си мислиш, че всички трябва да се родят изпечени мошеници?Приятел от чужбина ме помоли да му намеря адвокат, като каза, че няма значение какви са парите за хонорара. Това е. Искам да помогна на този мой приятел. Когато ходихме до неговата страна с адвоката, той пред двамата каза, че парите са за цялото дело.Приятелят ми ги плати кеш и от този момент нататък ела да видиш за какво става въпрос като му звъннеш по телефона-все едно нямаш право да се поинтересуваш и му нахалстваш .
- Виолета
удоволствие едачетеш и да се възхищаваш на речника и компетентността на част от адвокатското съсловие. Колега, Вие казвате, че договора Ви еза цялото дело - какво разбирате под цяло. кой може да каже дали ще приключи на 1-ва или 2-ра инстанция . проверете си договора за правна помощ - ако в него конкретно е указан съдебния състав на вашия екземпляр то тогава е конкретно за тази инстанция, ако не е указан може да потърсите отговорност за отказ да се яви, защото е поел делото пред всички инстанции. успехІІІІІІІ nkunev написа:
- pams
Виолета,правилно сама казвате-ЗА ЦЯЛОТО ДЕЛО.А също сама казате-СПЕЧЕЛЕНО на първа инстанция.Мисля,че не давате или цялата информация за твърдяното от Вас или се готвите да подобна "атака" срещу адвокат,незнайно защо сте недоволна-не се разбира ясно......С влязлата в сила Наредба за размера на минималните адвокатски възнаграждения изрично е посочено всичко.Прочете я внимателно и ще се убедите ,че "някъде" нещо не е наред.Отговора е КЪДЕ?!Кой е прав-като юрист би следвало да знаете ,че отговорнстта по закон е лична и второ-едно е да приказваш,друго-да доказваш.Отнасяте се с недоверие към адвоката СЕГА,когато Ви е свършил работата по договора за правна защита.Питам -защо като бъдещ юрист не изчистихте въпросите си ПРЕДИ делото да започне.Може ли да му вмените вина,че делото ще отиде на втора инстанция?!!!За всяка инстанция се заплаща и казаното от Вас до сега е безпрецедентен повод умишлено и целенасочено да злепоставите адвоката.Правилният избор правите не Вие,а клиента!От къде са Ви известни тези факти?!А дали Вашият приятел не е имал "консултация" с адвоката си във Ваше отсъствие!!!?...Не съдете така "смело"-меко казано е непрофесионално.
- Антония
Недейте да уронвате повече авторитета на адвокатите.Най-добре ще е да не пишете по форумите ами да отидете при Вашия личен лекар да Ви даде направление за специалист психиатър.
Аз все пак дълбоко се съмнявам,че Вие сте адвокат,но съвета за доктора си остава.
Аз все пак дълбоко се съмнявам,че Вие сте адвокат,но съвета за доктора си остава.
- badboy
87 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|