- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отговорност на адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
87 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: отговорност на адвокат
Днес следобeд, явно се е разразила поредната "природно-професионална" стихия в настоящия форум, ... ама нищо лошо няма.
Нали в спора се ражда истината ? ... или ?
Колежки и колеги, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ в същия дух ...
Не е особено градивно, ама поне е интересно - развлекателно :)))
Нали в спора се ражда истината ? ... или ?
Колежки и колеги, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ в същия дух ...
Не е особено градивно, ама поне е интересно - развлекателно :)))
- nikilex
- Потребител
Малко скъпичко сте платили за да разберете какво става у нас сред адвокати, съдии, прокурори и полиция. Те в Брюксел знаят, вие не знаете. Нищо не може да направите чрез съдебната ни система.
Вчера имаше един във форума, бе си взел колата за 15 мин от гаража дето му я задържали незаконно, давайки 320 лева на момчета дето могат да решат за 15 мин и въпроса с вашия адвокат като изчистят сметката до тази в законния документ.
Вчера имаше един във форума, бе си взел колата за 15 мин от гаража дето му я задържали незаконно, давайки 320 лева на момчета дето могат да решат за 15 мин и въпроса с вашия адвокат като изчистят сметката до тази в законния документ.
- коко
А бе, коко, ама ти не знаеш ли че вече не е виденово време и не са модерни вече браточките, разбираш `и. Темата явно е пиперлива-не смятам, че един адвокат трябва да постъпва некоректно спрямо доверителя си (а не клиент), но обикновено последният си въобразява неща, които няма как да се случат и въобще не оценява адвокатския труд. А най-малкото, когато дойде при теб някой трябва да му слушаш глупостите, докато разбереш за какво става дума-горкият ти доверител не може да осъзнае, че ти не си психоаналитик, та камо ли да прецени например, че исковата молба от една или две странички може да струва някакви пари. А Виолетка може и да лъже, може въобще да не е Виолетка, а Виолет, а в това, че е завършила ЮЗУ или Техническия в Русе въобще не се съмнявам
- syn4oto
syn4oto , че кой те кара да се занимаваш с доверителя си (който по сталинско време направо си бе грях да се нарече клиент), да не говорим че той едва ли плаща за да му се прави някой на много умен и да го преценява колко е тъп. И май трябва да ти напомня, че цената на адвокатския труд се определя от пазара, а не от това какво ти си мислиш. А пазарната цена едва ли се вдига от адвокат, който взел 1000 евро от някой си, казал му че това е всичко, пък после го изнудва за още пари използвайки ситуацията му и обяснява, че това е за една инстанция. Направо ти се губят елементарни понятия, за какво ли смяташ че цената ти е висока.
- коко
Странни са ми разсъжденията на повечето от вас.Все едно, че за вас е съвсем нормално един човек да е непрофесионалист и изнудвач, да няма ред и отговорност.От думите на някои излиза, че единственото нещо което трябва да се направи се направи с клиента е да му вземеш колкото се може повече пари и после шапка на тояга-никой не може да го задължи.Може би от гледна точка на младостта си мисля, че човек трябва да е съвестен и да държи на думата си, още повече, че се отнася до адвокат.Та нали ти разчиташ на него-на доктора, психоаналитика, счетоводителя..............Някои говорят с такова презрение и омраза към клиента.Защо тогава въобще работите като ги ненавиждате? Нали целта е като имаме някакви знания да сме от помощ. Но като слушам какви са изказванията на интелигентни хора се сещам вече каква е ролята на мутрите.......и защо някои ги пребиват.Май като няма закони има самоуправство......................
- Виолета
Re: отговор към Стал
Ама погледни ги тия хора, като дървени философи вече. Клевета..............и глупости.Каква клевета има когато не е адресирано конкретно към определено лице. Доколкото си спомням не съм писала име.
Понякога си мисля, че някои се правят на много компетентни, но въобще не са наясно с нещата.Искаше ми се да ми се даде съвет, после започнахме да говорим принципно...............а те даже и ще ме съдят.Оня колега май не е наясно с наказателното право.
Понякога си мисля, че някои се правят на много компетентни, но въобще не са наясно с нещата.Искаше ми се да ми се даде съвет, после започнахме да говорим принципно...............а те даже и ще ме съдят.Оня колега май не е наясно с наказателното право.
- Виолета
Re: отговор към Стал
Ти, малката не си наясно! Stal те посъветва да разгласиш на повече хора за некоректния колега. Ти това разгласяване анонимно ли го виждаш? Айде да не започвам и аз като Таралан Кольо, щото май си го заслужаваш...
- 345
Re: отговор
Не съм казала,че Стал го казва, а незнам там кой беше.Аз просто се обръщам към него, защото на него му говорят за клевета. И защото много от колегите се правят на компетентни, а той ми се струва много интелигентен.
- Виолета
Знаеш ли аз не прочетох твоя отговор и затова................ама и това, което казваш как ще стане? Струва ми се доста невероятно..................
В тая държава въобще доста неща са само на книга, а действителността е съвсем различна.
В тая държава въобще доста неща са само на книга, а действителността е съвсем различна.
- Виолета
Re: отговор Таралан
говорилньо, недей, от такива адвокати, дето плюят по колеги изфорумите бъка и в САК и в другите колегии. Недей бе, виолетке. Иди нейде на заплата и толкова. Юрисконсулт. Лошо ли е? Не!!! За какво ти е да ставаш като този дето го плюеш? Остани си почтена и грижовна. Отговорна и т.нататък.
Подлец, ей~! хем делото спечелил, хем и пари за втора инстанция иска!?! безотговорен тип!
Подлец, ей~! хем делото спечелил, хем и пари за втора инстанция иска!?! безотговорен тип!
- Таралан Кольо
Аз пък съм на мнение,че не бива да се прекалява,за да няма изпушване.Балансът в живота е много важен.Мисля,че трябва да се подбира според нуждите и момента.
- Виолета
Re: отговор Таралан
Ама ти нито искаш да рабереш какво имам впредвид, нито се опитваш.За тебе всички адвокати или въобще всички от една гилдия са еднакви и затова май го приемаш много лично.
За мен не се тревожи, вече си намерих работа в хубава кантора и след известно време ще се впиша в колегията, но за сега се занимавам с по-леките неща.
За мен не се тревожи, вече си намерих работа в хубава кантора и след известно време ще се впиша в колегията, но за сега се занимавам с по-леките неща.
- Виолета
Царица си ти, Виолетке, на общите приказки, май, а?
Виж по-горе ти написах един АПЕЛ!!!
Виж по-горе ти написах един АПЕЛ!!!
- Таралан Кольо
КЪМ ТАРАЛАНЧО
Таралане,Таралане...Ако бях толкова глупав като теб щях да си мълча повече,за да не го разбират всички това.Имаш ли идея колко си вреден?Вреден си не само на себе си,но най-вече на клиентите си.Такива циментови глави като тебе мислят,че като приказват много и спорят с всички за всичко правят Голямо впечатление и са Велики адвокати...Истината е,че просто настройват водещите органи не само срещу себе си,но и срещу клиентите им...Не съм адвокат, та това ти го казвам от личен опит...Имах по едно дело провеждане на ПСД и присъстваше упълномощен защитник.След като свършихме, клиента на въпросния адвокат ми се извини за държанието на защитника си и каза,че го било срам от него.Каза,че повече няма да ползва услугите му и следващият път дойде с друг.Та съм си прави изводите,Таралане.А що се отнася до нещо друго...Който се е родил прост-ще си умре прост...И в Кембридж да завърши все тая...Не е важно къде си учил,а какво си научил!
- xxx
Ne go nakazvay chovek s takiva zabelezhki!
Neka se izyasni, kakvo sa ugovorili- cyalostna zashtita ili samo 1 instanciya?
Pri takiva honorari..
Neka se izyasni, kakvo sa ugovorili- cyalostna zashtita ili samo 1 instanciya?
Pri takiva honorari..
- Ant
Мисля, че не е лошо да се сезира съответния адвокатски съвет за случая,
Нали той по закон възбужда и поддържа дисциплинарно преследване срещу членове на колегията!
Нали той по закон възбужда и поддържа дисциплинарно преследване срещу членове на колегията!
- Юристче
Re: XXX
ABE trite Hiksa..Kak ne te e Sram da plyuesh Po Taralan.Nito si mu na Obrazovanieto,Nito na Avtoriteta,nito na nishto,,,,,,,Samo kato 4eta i sravnyavam stila Vi na izrazyavane tryabv da Ti kaja 4e imash da pro4etesh mnogo.ama mnogo knigi za da razberesh kak stoyat neshtata....Na takiva Kolegi v Iniversiteta kato tebe i kato nyakoi Jenki navremeto im Razspravyah 4e stradat ot Funktzionalna Negramotnost...ama ne me razbraha...i si umryaha tupi...
- Huyami Yanko
87 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|