начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Ползване на чужд имот

Казуси за недвижими имоти

Ползване на чужд имот

Мнениеот mkg_2909 » 14 Юли 2014, 08:23

Нуждая се от помощ по следния казус :
Дядо ми почина в далечната 1977 г.и остави в наследство двор в размер 4.5 декара който бе разделен съответно на три части ,на баща ми и двамата му братя ,като размерът на дела на баща ми е 1,340 кв.м. През 1995 г. баща ми реши да го узакони ,след редица проблеми с братовчедите ми това стана реалност .Баща ми имаше идея да обработва ,но поради здравословни причини ,това не се случи .Междувременно единия от чичовците ми започна да обработва и дяла на баща ми с неговото съгласие Баща ми плащаше данъка за имота до 2000 г.и оттогава не е плащал нищо ,поради това че имаха устна уговорка с чичо ми да плаща данъка след посочената година ,поради това ,че обработва земята .Чичо ми също не е плащал нищо .Междувременно и баща ми и чичо ми починаха .Преди няколко дена синът ми изяви желание ,да обработваме този имот .Отидохме да го видим .Бях изненадан от това ,че имотът е засаден със зеленчуци и овощни дървета от братовчед ми който също като баща си/чичо ми/
отказва да плаща .Въпросът ми е имам ли законово основание да поискам от братовчед ми да плати данъците ,примерно от 2000 г. досега ,или ако нямам такова да пристъпя към изкореняване на насажденията които си е позволил да създаде
mkg_2909
Нов потребител

Re: Ползване на чужд имот

Мнениеот sunrise » 14 Юли 2014, 08:26

Данъка Ви е най-малкия проблем. Има голяма вероятност да сте изгубили имота.
sunrise
Активен потребител

Re: Ползване на чужд имот

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Юли 2014, 12:09

Трябва още малко информация. Имате ли реална делба или сте съсобственици в идеални части? Земеделска земя ли е или УПИ ? И първо вижте в местната служба по вписване дали някой от роднините ви не се е снабдил с нотариален акт за целия имот.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Имотни казуси