- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как мога да се защитя в случай на шантаж?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Как мога да се защитя в случай на шантаж?
Близък роднина, който е възрастен и преди половин година прави опит за самоубийство, в който описва нагледно, че той сам си е взел решението и т.н. сега ме шантажира, че ако не му вървя по гайдата ще се самоубие и ще остави писмо в което ще пише, че аз съм го подтикнал... хубавото в случая е, че имам запис на разговора и сега е въпросът какво мога да направя за да избегна тази глупост на един тотално изкуфял старец? Благодаря предварително!
- potrebitelll
- Нов потребител
Re: Как мога да се защитя в случай на шантаж?
Не може да го избегнете ,но може се защитите.Все пак ,обвинението почива на събран доказателствен материал.В случая липсва връзка с участието ви в престъплението за което при съмнение се тълкува в полза на обвиняемия.
И ако това е случая ,значи писмото е подхвърлено.
И ако това е случая ,значи писмото е подхвърлено.
-
Pause - Активен потребител
Въпросът на Питащия е недопустим за този форум и би следвало Модераторите незабавно да го премахнат, тъй като Питащия търси съвет - каква да бъде защитната му теза при евентуална смърт на неговия "близък роднина", за която подозренията са насочени към него. Ако Модераторите не премахнат темата, Знаещите не би следвало да дават съвети на Питащия, щото могат да се окажат "помагачи" по смисъла на НК в евентуален бъдещ процес.
- neutralen
- Активен потребител
Здравейте!
neutralen може да си преговорите Чл.14 НК.Без да изпадате в обвинителен уклон ,на непроверени и несъбрани достатъчно данни за извършено престъпление.
neutralen може да си преговорите Чл.14 НК.Без да изпадате в обвинителен уклон ,на непроверени и несъбрани достатъчно данни за извършено престъпление.
-
neutralen написа:......Знаещите не би следвало да дават съвети на Питащия, щото могат да се окажат "помагачи" по смисъла на НК в евентуален бъдещ процес.
Понякога искрено ме развеселявате.
- Гост.
- Старши потребител
Уважаеми Знаещи ! Аз изразявам моето мнение по казуса, зададен от Питащия, за разлика от Вас, които вместо да му дадете съвет, коментирате моето мнение. Да предположим, че аз не знам а Вие знаете отговора на поставения казус, изразете си мнението за да го научат всички участници във форума, щото оставам с впечатление, че и Вие тайно споделяте моето мнение. Възможно е и да греша, което ще стане ясно от Вашите съвети към Питащия, а не от коментарите по изразените от мен мнения. Успех !
- neutralen
- Активен потребител
neutralen
Аз пък смятам, че всеки един човек е достатъчно интелигентен, за да знае как можем най-добре да общуваме и да поддържаме едно чисто и спокойно място.
Няма как ,да сме на едно мнение като всеки си изказва мнението от негова позиция.
Аз пък смятам, че всеки един човек е достатъчно интелигентен, за да знае как можем най-добре да общуваме и да поддържаме едно чисто и спокойно място.
Няма как ,да сме на едно мнение като всеки си изказва мнението от негова позиция.
-
Уважаеми Pause, отговорете на въпроса на Питащия а не на мен - питащият се казва potrebitelll.
- neutralen
- Активен потребител
Допълнителни разпоредби
§ 1. (1) "Близки роднини" по смисъла на този кодекс са възходящите, низходящите (включително осиновените, доведените и заварените), роднините по съребрена линия до четвърта степен, както и роднините по сватовство до трета степен.
§ 1. (1) "Близки роднини" по смисъла на този кодекс са възходящите, низходящите (включително осиновените, доведените и заварените), роднините по съребрена линия до четвърта степен, както и роднините по сватовство до трета степен.
-
Едно писмо не е достатъчно за доказване, че е осъществен съставът на чл. 127 от НК. Да не говорим, че ако действително е шантаж, едва ли човекът би сложил край на живота си, освен ако не стане някаква грешка и възнамерява едно, пък накрая настъпи съвсем различен резултат.
Последна промяна nk7702n на 28 Фев 2012, 16:45, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
potrebitelll написа:Близък роднина, който е възрастен и преди половин година прави опит за самоубийство, в който описва нагледно, че той сам си е взел решението и т.н. сега ме шантажира, че ако не му вървя по гайдата ще се самоубие и ще остави писмо в което ще пише, че аз съм го подтикнал... хубавото в случая е, че имам запис на разговора и сега е въпросът какво мога да направя за да избегна тази глупост на един тотално изкуфял старец? Благодаря предварително!
Не, че ще има полза, но пусни едно напомнително в прокуратурата. Хем ще разпитат изнудвача, а може и да му секнат мераците по въпроса с изнудването или отнемане на живота си. Може и да прецени прокурора, че човекът не е здрав, че е опасен за себе си... и прочее ( кой нормален опитва да се самоубие?!).
Напоследък е пълно с нездрави хора с изобретателни хрумки.
п.п. И един чисто практически съвет: преровете библиотеката на този родственик- ако откриете ,,Страданията на младия Вертер” на Гьоте- изхвърлете я! Не е подходяща за ..... хората с изобретателни хрумки.
- Гост.
- Старши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|