начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Грешна скица на имот,корекция на граница

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Грешна скица на имот,корекция на граница

Мнениеот rayagergovska » 03 Юли 2011, 10:55

Добър ден,
бих искала да питам дали мога да заведа дело ,за да ми променят границата на имота.
Закупих имот по параграф 4 от едно време и явно тогава изобщо не са го заснели както трябва ,защото беше начертан като 53 квадрата а реално е 34 .След като го заснехме открихме с геодезиста ,че при това положение едната граница пресича имота.Геодезиста каза ,че отклоненията са по малки от допустимите и би трябвало служебно от кадастъра да ми променят границата,но от кадастъра ми отговориха ,че би следвало да е със съгласието на собствениците съседи.
Искам да знам дали мога да търся правата си с адвокат,след като грешката не е моя,а от преди .Дори и миналия собственик да не е предявил възражението си върху така направената ГРЕШНО скица.
Благодаря предварително.Дано сте ме разбрали.
rayagergovska
Младши потребител

Re: Грешна скица на имот,корекция на граница

Мнениеот julyanvonemona » 03 Юли 2011, 16:45

rayagergovska правата винаги може да си търсите, стига те наистина да са нарушени. Конкретно във вашия случай трябва да установите дали грешната скица е издадена на базата на влязла в сила КК, ако има такава. Ако няма има ред за попълване на кадастралния план. В случай,че съседите Ви имат претенции към някаква част от имота Ви и в двата случая може да се стигне до исково производство за собственост, за което Ви трябва адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rayagergovska » 03 Юли 2011, 17:40

Да грешната скица е на база влязла в сила КК.
На мен притеснението ми е да не изискат аз да търся съседи,защото никой не се интересува от този имот ,който е до мен.Буренясал и запустял,а собствениците са н на брой наследника ,които няма как да намеря сама .Точно затова и искам кадастъра да поправят допуснатите грешки .
rayagergovska
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Юли 2011, 18:35

Търсенето на съседите е работа на АГКК при това е задължително така че не берете грижа!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rayagergovska » 03 Юли 2011, 19:54

Благодаря ви!
rayagergovska
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация