начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за възбрана на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос за възбрана на имот

Мнениеот goldie » 29 Сеп 2010, 16:34

poli_g написа::roll: Вотът на лицето Х е недостатъчен, според мен, да натежи везната ...

понеже ни липсват подробности и дискусията е по-скоро теоретична, то няма гаранции дали въпросният собственик не може сам да си сформира мнозинство в ОС. но тогава новият(-те) собственик(-ци) ще имат достатъчно големи дялове за свикване на ново ОС и промяна на решението.
продължавайки да теоретизирам, виждам четири възможности:
а) "старият" собственик е малцинство и другите собственици ще се противопоставят на неговите екзотични хрумвания;
б) "старият" е част от мнозинството и тогава същото това мнозинство би могло да наложи същото решение и на "новия";
в) ид.ч. на останалите собственици не са достатъчни за мнозинство, но с дела на този собственик са;
г) продаваният дял е достатъчен за образуване на самостоятелно мнозинство.

опасна за купувача е само третата възможност. след като има такива опасения, той следва да си направи изчерпателна икономическа оценка дали покупката е изгодна.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Мнениеот daniel1980 » 11 Окт 2010, 11:44

Относно правописа, да съгласим, но пък не си давам във форумите да си оправям грешките. За мен лично в закона има доста неточности и неправилни неща.
daniel1980
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 06 Ное 2010, 08:07

daniel1980 написа:Имах в предвид купувач, не имахме лек спор с колеги, затова пуснах темата. Да не ми е ясна материята, икономист съм.

8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост