начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Въпрос за издадено наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за издадено наказателно постановление

Мнениеот kedlar » 15 Сеп 2010, 12:20

Здравейте,
извинявам се първо ако съм объркал раздела.
Та случая е малко странен за мен - издадено ми е наказателно постановление Юли месец за нарушаване на реда и присвояване на общинска собственост - брал съм липов цвят и съм увредил дървото и незнам още какво - не съм стигнал до акта да го прочета тъй като родителите ми са отишли да го платят ( тъй като седмичният срок за обжалване вече е изтекъл ). Не е проблем самия акт от 20 лева, чуденето ми идва като от 3 месеца не съм стъпвал в родния ми град и случилото се е било в работен ден, когато съм бил на работа в София, как е установено че аз съм извършителя? Дали мога по-някакъв начин да разбера на каква база доказателства е станало? Защото сега 20 лева както и да е, ама следващия път може да получа че преди 3 месеца съм бил запалил имот примерно.

Благодаря предварително
kedlar
Нов потребител

Re: Въпрос за издадено наказателно постановление

Мнениеот marek972 » 15 Сеп 2010, 18:06

kedlar написа:чуденето ми идва като от 3 месеца не съм стъпвал в родния ми град и случилото се е било в работен ден, когато съм бил на работа в София, как е установено че аз съм извършителя?

само догадка, но .... най-вероятно се е получила времево-пространствена аномалия и Вашият двойник с идентично ЕГН от друго измерение се е появил в града ...
но може и да греша ..
marek972
Потребител

Мнениеот kedlar » 15 Сеп 2010, 19:13

Явно ще да е от друго измерение :) Прегледах си днес кореспонденциите на работа, имам писан мейл през 1 час, така че дори и бели петна да имам няма как да съм успял за час да отида, да злодеяна и да се върна ... Дали е възможно да проверя на какво основание прокурора/съдията или там който дава сила на наказателното постановление е взел решение
kedlar
Нов потребител

Мнениеот kedlar » 15 Сеп 2010, 21:17

Да знам че не мога да го обжалвам, не ми е и това въпроса, исках просто да разбера как е съставен акта. Знам и че е важната датата на която е извършено деянието, явно не съм се изразил добре за което се извинявам.

Мислите ли че като пише акта е съставен от г-н Х, той ще ми окаже на мен съдействие? Извинявам се за глупавия въпрос, но не съм запознат дали след като е влязло вече в сила НП биха ми съдействали?

пс. това за историята съшита с бели конци не го разбрах
kedlar
Нов потребител

Мнениеот vetre » 15 Сеп 2010, 22:02

господарите на ефира бяха показали подобен случай ако помните.
човека бил извън БГ а са го глобили в БГ че нямал май беше лични документи.
добре че стана медиен случая че му се размина.
що не им пусните един мейл,понякога откликват.
vetre
Потребител

Назад към Наказателно право