начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Разваляне на договор за депозит и неговото връщане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на договор за депозит и неговото връщане

Мнениеот alby_bg » 27 Юли 2009, 15:23

Заплатих 500 евро на фирма за недвижими имоти до сключване на предварителен договор за покупка на апартамент на акт.14. Според брокера парите отиват при строителя и служат като доказателство за намерението ми да купя имота. Също така тези пари според брокера са основание той да спре обекта от продажба. Останахме с уговорката да подготвят предварителният договор за покупко-продажба.
Представи ми се такъв с очевидни недостатъци( двама продавачи без ясни отношения помежду си, без граници на имота, без фиксиран срок кога апартамента ще е готов, плащане на цялата сума веднага още на акт.14). Поисках корекции и консултация с адвокат, тогава ми беше даден ултиматум, че строителя иска веднага да се подпише договорът и няма намерение мене да чака. Не можахме да се договорим и ми беше заявено категорично, че няма да си получа депозита от 500 евро. Въпроса ми е: какво мога да направя оттук насетне, за да си върна тези пари?
alby_bg
Нов потребител

Re: Разваляне на договор за депозит и неговото връщане

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2009, 15:38

Съдете ги!
Че ми додея от алчни брокери / лично мнение!!!/... и глупавите им измислици.
Уредете си среща с адвокат и обмислете иска- помните, че когато ги давахте парите бяхта с още двама приятели, нали така! Е, не чакайте повече време.
Ама и вие - кой дава 1000лв. без документ?!?

А, ха- връщам се, за да ви кажа нещо, което отдавна ви е известно- адвокат се ползва ПРЕДИ, а не след..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот alby_bg » 27 Юли 2009, 17:53

Благодаря за отговора,
и на мен ми се иска да бях имала някакъв документ, че съм дала парите. Но уви. Всъщност имам договор за депозит, който най-вероятно ще успорвам чрез адвокат. Питам се, а има ли и други инстанции, които биха ми обърнали внимание? Като комисия за защита на потребителя, данъчните, РДНСК и т.н. Лично аз смятам, че бях въвлечена умишлено в схема за измама, тъй като по никакъв начин не получих копие от строителните книжа на обекта. Радвам се, че се разминах само с 500 евро. Можеше и да е по-зле.
Ще се радвам ако някой даде мнение или съвет.
Последна промяна alby_bg на 14 Авг 2009, 19:06, променена общо 1 път
alby_bg
Нов потребител

Мнениеот Melly » 27 Юли 2009, 18:48

alby_bg написа:.... Всъщност имам договор за депозит...

Колегата Ви е отговорила.
Сега се сещам как БРОКЕРИТЕ наричат този депозит,

Да, казваха му "СТОП-КАПАРО". :roll: :roll: :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 28 Юли 2009, 13:56

Хващайте договора "за депозит" и при адвокат ...
И както poli_g по-горе спомена - не забравяйте все пак и приятелите, пред които дадохте "капаро"-то ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот p_dimitrova » 11 Авг 2009, 16:05

Хем знам, че няма смисъл...
Последна промяна p_dimitrova на 15 Авг 2009, 02:24, променена общо 1 път
p_dimitrova
Младши потребител

Мнениеот stenli_12 » 12 Авг 2009, 23:01

До гуша ми е от необразовани " потърпевши" .
Мисля ,че фирмите посредници носят дотатъчно голяма отговорност ,за да се излагат за 500 €, които дори остават в строителя.
stenli_12
Нов потребител

Мнениеот moommy » 14 Авг 2009, 16:52

stenli_12 написа:До гуша ми е от необразовани " потърпевши" .
Мисля ,че фирмите посредници носят дотатъчно голяма отговорност ,за да се излагат за 500 €, които дори остават в строителя.

Ахаммм... а на мен от мързеливи и некомпетентни посредници :twisted:

... които 'дигат телефона с "Ало"
... не изпълняват поетите ангажименти (романите са излишни - знаем за какво иде реч)
... на втората среща "брокерчето" вече ти иска заем "за нек'ва страшна далавера" или неизлечимо болен роднина
... и които ги МЪРЗИ, ама МНОГО ГИ МЪРЗИ!

Ах как ме дразнят само!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@stenli_12: каква и за какво точно отговорност носят [БГ]-БРОКЕРСИТЕ да Ви попитам :?:
Аватар
moommy
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба