- Дата и час: 20 Дек 2024, 12:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кандидатстване с Право
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кандидатстване с Право
Добър вечер, уважаеми господа. Искам ако е възможно да ми посочите място или директен линк в Мрежата, където мога да открия пълна информация за висши учебни заведения и кандидатстване с право - специалности и всичко останало. Въобще всякаква информация, свързана с кандидатстване с право. И разбира се, вашето мнение за тази професия. Благодаря Ви предварително.
С уважение:
Виктор Георгиев
С уважение:
Виктор Георгиев
- Master_88
http://www.vuzove.hit.bg
Право има в София,ВеликоТърново,Пловдив,Благоевград и Русе
Има и във Варна,Бургас,но там са свободни университети
Право има в София,ВеликоТърново,Пловдив,Благоевград и Русе
Има и във Варна,Бургас,но там са свободни университети
- Гост
Юлия написа:Страхувам се, че С ПРАВО не бихте могъл да кандидатствате никъде : )))) Освен, ако все пак не решите, че желаете ДА КАНДИДАТСТВАТЕ В СПЕЦИАЛНОСТ "ПРАВО" : ))))))))) Подобна прецизност в изказа ще Ви е много от полза .
Мммдааааааааа, ако сте вече юрист няма смисъл да кандидатствате наново. А доколкото зная с право се кандидатства само за работа.
- Гост
Това за яснотата на формулировките е МНОГО важно, но ми се струва, че се заяждате с бъдещия колега без да е необходимо! Едва ли някой от Вас се е изразявал по-правилно на 17-18 години, а като чета отгорите тук - на много колеги и сега им липсва този израз, че и мисъл. Не Ви прави чест да се перчите пред (все още) ученици колко страхотно се изразявате.
А според мен, право в България се учи само в Софийския (да колеги, за тези, държащи на чистота на формулирането, това е СУ "Свети Климент Охридски").
А според мен, право в България се учи само в Софийския (да колеги, за тези, държащи на чистота на формулирането, това е СУ "Свети Климент Охридски").
- SDP227
Е,хайде сега колеги...не е само СУ! Вижте една дискусия по повод следването в специалност "Право" в различните ВУЗ-ове на нашата родина-цели 11 факултета, но честно да си кажем нужно е доказване на юридическите факултети
всяка година, а не да се позоваваме на по-ранна репутация!Нека да се вгледаме в качеството на кадрите и ще поспорим кой е ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ
всяка година, а не да се позоваваме на по-ранна репутация!Нека да се вгледаме в качеството на кадрите и ще поспорим кой е ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ
- Гост
доSDP227
КОЛЕГА,СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ,НО НЕДЕЙ ТАКА ПРИЯТЕЛЮ,ИМА И ДРУГИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ,ЧИИТО СТУДЕНТИ СЕ ИЗРАЗЯВАТ ПРАВИЛНО.
- студент
гост
Anonymous написа:Е,хайде сега колеги...не е само СУ! Вижте една дискусия по повод следването в специалност "Право" в различните ВУЗ-ове на нашата родина-цели 11 факултета, но честно да си кажем нужно е доказване на юридическите факултети
ЮРИДИЧЕСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ В Б-я са само два - СУ и ПУ. Останалите са Центрове за правна помощ - Б-с, Историко-правни, Правно-исторически и т.н.
- roni
- Младши потребител
И аз съм на мнение, че единствения качествен ЮФ в България е този на СУ "Св.Климент Охридски". Всички останали ЮФ са някакви ПУЦ-ове, в които учат хора, които не са успели да влязат в СУ или на които дори не им стиска да се пробват да кандидатстват в СУ. Най-голямата пародия са т.нар. ЮФ на Варненския и Бургаския свободни университети. Не че ЮЗУ и НБУ са нещо повече. За съжаление има много магистрати, които са завършили точно тези т.нар. ЮФ. Срам и позор.
- маг
Ами аз не съм съгласен и ще кажа защо - в тези университети преподават същите лектори от Софийския и се изучават същите предмети.... Така че нека някой да ме светне каде точно е разликата и не става ли въпрос само за една минала слава . И за сведение ще кажа че БСУ е с Юрид . факултет , а не Център
- Гост
Колеги, моля ви не ставайте смешни. Правото е едно за всички, които го изучаваме, а и вече прилагаме като правоспособни юристи.
Не съм съгласна, че едва ли не кадърни юристи излъчва само СУ. Това все пак е първият университет в България, който факт заслужава аплодисменти и дължимото уважение, но само толкова. Незакъснялата реализация /поне за мен/ вече е в съчетание с голяма амбиция, лични качества, много четене и пак четене.
Затова стига с тези закостенели разбирания и неподплътени изблици на излишно самочувствие.
Не съм съгласна, че едва ли не кадърни юристи излъчва само СУ. Това все пак е първият университет в България, който факт заслужава аплодисменти и дължимото уважение, но само толкова. Незакъснялата реализация /поне за мен/ вече е в съчетание с голяма амбиция, лични качества, много четене и пак четене.
Затова стига с тези закостенели разбирания и неподплътени изблици на излишно самочувствие.
- Peg
Бла, бла, блаааааааааа, същата стара помия, само че може би избълвана от различни хора. Еееееееееей, няма да спрете да си мерите ония работи - като петокласници сте - вместо да търсите обединяващия фактор провокирате разделението и генерирате конфликти. Не ви ли стига това, че ви предпочитат при попълването на свободни места, ами и трябва да се подигравате и да ругаете останалите. Вие - патрициите, кУрифеите на правото, всестранно развитите личности и ненадминати юристи, добре че сте вие, защото иначе светът не би имал ос, около която да се върти. Престанете да предъвквате едни и същи стари клишета с "дъх, неприятен на чужди уста", а докажете, че сте наистина нещо повече от нас - простите унтерменши, завършили в "провинциални ПУЦ-ове". Докато направите това ще бъдете само едни лаещи, проскубани помияри, които не заслужават друго освен снизходителна усмивка и потупване по главата с думите "браво, браво, дете мое, продължавай все така".
- Не'ам думи
- Гост
Относно факултетите
СУ си е класика. Има и други факултети, разбира се, но качеството на образованието в тях е по-ниско. Така че съвет към питащия - ако успееш да влезеш, избирай СУ!!!!!
- SirBob
ТОЛКОВА Е СМЕШНО......ДА ВИ ЧЕТА ПРЕПИРНИТЕ КОЙ ЮФ Е ПО-ПО-НАЙ. НЯМА ТАКЪВ, РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-НАКРАЯ. НЕ КЪДЕ ЩЕ УЧИТЕ, А КЪДЕ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТЕ СЛЕД ТОВА Е ВАЖНО. КАКТО БЕШЕ НАПИСАЛ НЯКОЙ ПО-ГОРЕ ПРАВОТО Е ЕДНО, УЧЕБНИЦИТЕ СА ЕДНИ. ВСС НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА, КОЙ УНИВЕРСИТЕТ СТЕ ЗАВЪРШИЛИ, А НА КОГО СТЕ ДЕТЕ,РОДНИНА,ПРИЯТЕЛ...... ТОВА Е ИСТИНАТА
- 666666
- Младши потребител
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|