начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Относно предварителен договор

Казуси за недвижими имоти

Относно предварителен договор

Мнениеот Костов » 28 Сеп 2005, 15:54

Здравейте!
Случайно попаднах тук, но ми направи адски добро впечатление, как хора прависти помагат на лаиците, в което число съм и аз.

Имам следното питане: е ли валиден предварителен договор за покупко-продажба на апартамент, който не е нотариално заверен, а само надлежно подписан от двете страни? Подписите под договора са поставени в агенция за недвижими имоти, в присъствието на собственичката на агенцията и нейната съдружничка.
Благадаря Ви предварително!
Костов

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 15:59

Нотариалната заверка на подписите на предварителния договор не е условие за неговата валидност.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:04

Anonymous написа:Нотариалната заверка на подписите на предварителния договор не е условие за неговата валидност.

Т.е. да разбирам от поста Ви, че мога да считам, че договорът е валиден?

П.П.: Забравих да Ви благодаря за бързия отговор!:)
Гост

otgovor

Мнениеот harmaiani » 28 Сеп 2005, 16:09

Да, разбира се, валиден Ви е договора, стига да няма други основания за недействителност.
harmaiani

Re: otgovor

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 16:21

harmaiani написа:Да, разбира се, валиден Ви е договора, стига да няма други основания за недействителност.

Според това, което прочетох днес в ЗЗД, мисля, че е няма други основания да се счита за недействителен. В ЗЗД обаче не е упомената нот.заверка, затова отправих питането си.

Благодаря искрено и на двама ви!!
Гост

Назад към Имотни казуси