начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Делба след развод

Казуси за недвижими имоти

Делба след развод

Мнениеот Prit » 26 Сеп 2005, 00:11

Здравейте. Имам няколко въпрос и се надявам че тука мога да открия отговорите им. Родителите ми се развеждат доколкото знам всичкото имущесво се дели на две по равно. Първия ми въпрос е при какви условия майка ми може да иска по голям дял тъй като тя е направила и постигнала повечето и ввтория ми въпрос е след развода баща ми при какво положение може да ме лиши от наследсто на това което е получил след разода? Благодаря ви предварително
Prit

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 10:15

МАЙКА ВИ МОЖЕ ДА ПРЕДЯВИ ИСК ПО ЧЛ.28АЛ.3-ДО ИЗТИЧАНЕ НА 1 ГОДИНА ОТ РАЗВОДА!А БАЩА ВИ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ЛИШИ ОТ НАСЛЕДСТВО ВИЕ ИМАТЕ ПРАВО НА ЗАПАЗЕНА ЧАСТ НЕ САМО ВЪРХУ ОНОВА КОЕТО ТОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ СЛЕД РАЗВОДА ,НО И НА ЛИЧНОТО МУ ИМУЩЕСТВО КЪМ МОМЕНТА НА СМЪРТТА МУ!ОСВЕН ПРЕДИ СМЪРТТА СИ ДА РАЗПРОДАДЕ ВСИЧКО,НО ЕДВА ЛИ !
Гост

Мнениеот Ант » 26 Сеп 2005, 21:51

Не е ли малко странно, питащият да развежда родителите си?

При развода, майката ще има възможността, да доказва изключителен принос за придобиване на семейното имущество.
Остави това на адвокатите.
Ант

Мнениеот Ант » 26 Сеп 2005, 21:53

П.П. Делбата ще се извърши едновременно с "развода", а не след това.
Гледай, да не пропуснеш нещо.
Ант

Мнениеот Prit » 27 Сеп 2005, 22:37

А имам ли възможност да обжалвам ако направи дарение на трето лице като негов наследник. Благодаря ви с отговорите които сте ми дали до сега
Prit

Мнениеот Гост » 30 Сеп 2005, 11:06

нямаш
Гост

Назад към Имотни казуси