- Дата и час: 20 Дек 2024, 13:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба към Модератора
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Молба към Модератора
Модератор на Лекс.БГ,
Имам молба, ОГРОМНА МОЛБА КЪМ ВАС,
И тя е:
Има ли някакъв начин да бъдат изолирани хората, които пишат на латиница? Да НЕ <!> ме извиняват, но това е БЪЛГАРСКИ ФОРУМ, И ТО - ПРАВЕН ФОРУМ! Все още не ми е известно официалният език в България да е сменен. За справка - чл.3 КРБ - "Официалният език в републиката е българският". И когато се пише на СПОМЕНАТИЯ ВЕЧЕ ЕЗИК, да се опитате <всички Вие, които пишете тук>, да го правите възможно най-грамото и правилно - граматически, лексикално и т.н.
Благодаря предварително!
Забележка: Кирилизатор може да се изтегли от много места - това, за хората, които ще започнат да се оправдават
Имам молба, ОГРОМНА МОЛБА КЪМ ВАС,
И тя е:
Има ли някакъв начин да бъдат изолирани хората, които пишат на латиница? Да НЕ <!> ме извиняват, но това е БЪЛГАРСКИ ФОРУМ, И ТО - ПРАВЕН ФОРУМ! Все още не ми е известно официалният език в България да е сменен. За справка - чл.3 КРБ - "Официалният език в републиката е българският". И когато се пише на СПОМЕНАТИЯ ВЕЧЕ ЕЗИК, да се опитате <всички Вие, които пишете тук>, да го правите възможно най-грамото и правилно - граматически, лексикално и т.н.
Благодаря предварително!
Забележка: Кирилизатор може да се изтегли от много места - това, за хората, които ще започнат да се оправдават
- lazar_petrov
- Младши потребител
Латинец май ще излезе прав, след като тези, които се тупат в гърдите, че са голЯми патриоти пишат следното: "...един от големите българи е възкликнал:"О,неразумни и уроде,поради что се срамуваш да се наречеш българин"!" Първо, попрочети учебника за четвърти клас и ще разбереш, че Паисий Хилендарски (и да знаеш, че Хиляндарският манастир не е български, а сръбски) не е писал таквиз глупотевици, каквито му ги приписваш, защото той не би хулил по такъв низък начин своят народ - та, той не е възкликнал "О, неразумни и уроде!", а "О, неразумниЙ Юроде!", сиреч "неразумен народе!" Не виждам за какви УРОДИ е имал предвид Паисий, за разлика може би от някои неразумний случайний посетители на този форум. Единственото вярно нещо, което незнайният "българин" ( правилно изписал се с МАЛКА буква) е написал, се състои в определението за Паисий Хиляндарски - "един от големите българи"!
- gega
- Потребител
- Гост
Не зная за "историка", но аз съм кандидатствал с история в СУ и на приемният изпит по история получих Отличен 5,63 през 1994 г. при тема за национално освободителните борби през Възраждането за духовна независимост. И не ми трябва да "питам" студенти по история, след като мога да чета и разбирам това, което с "очите съм прочел"! Не ми се влиза в дидактика тази вечер по тема, която няма нищо общо с правото, оставям я най-благородно на вази, неразумний:)))))
- gega
- Потребител
Izpolvaneto na latinicata ne oznachava smjana na balgarskia
Predi izkustveno da se "samonavivate": otgovorete si na vaprossa - ot koga izpolzvaneto na druga azbuka v izgradenia izcjalo na latinicata internet e smjana na ezika? Tova e vapros na udobstvo i praktichnost i ne e pricipen!
- Posetitel
Темата за кирилицата/латиницата се въвежда в този форум за N-ти път, макар и от различни хора. Родната кирилица няма да спечели и този път. Жалко.
Въпрос на възпитание е в български форум да използваш българската азбука. Възпитанието или го имаш или го нямаш. Ако сам не разбираш, че натрапването на латиницата в български сайт е невъзпитано - няма как да ти се обясни.
Моето противопоставяне на латиницата се изразява в това, че не чета и не отговарям на постинги, които не са на кирилица. Ако темата е на латиница - въобще не я отварям. Вярно е, че не е кой знае какво, но все от някъде трябва да се започне.
Въпрос на възпитание е в български форум да използваш българската азбука. Възпитанието или го имаш или го нямаш. Ако сам не разбираш, че натрапването на латиницата в български сайт е невъзпитано - няма как да ти се обясни.
Моето противопоставяне на латиницата се изразява в това, че не чета и не отговарям на постинги, които не са на кирилица. Ако темата е на латиница - въобще не я отварям. Вярно е, че не е кой знае какво, но все от някъде трябва да се започне.
- Mi-Lena
Mi-Lena написа:Темата за кирилицата/латиницата се въвежда в този форум за N-ти път, макар и от различни хора. Родната кирилица няма да спечели и този път. Жалко.
Mi-Lena..!?!?
zashto li mi se stryva, che tvoito ime sashto e na latinica..ili ne dovijdam
seriozno: po princip sashto sam da se pishe na BG, no pisha togava kogato sam na slyjebnia komputar, a v interneta do doma mi prosto niama kirilizacia...makar che ne vednaj sam se "repchil" na sobstvenika
..taka, che povredata ne e vav vashia televizor..
- Гост
Mi-Lena написа:Моето противопоставяне на латиницата се изразява в това, че не чета и не отговарям на постинги, които не са на кирилица. Ако темата е на латиница - въобще не я отварям. Вярно е, че не е кой знае какво, но все от някъде трябва да се започне.
Аз също.Най-малкото неуважително е да се пише на български с латински букви, особено след като има толкова много конвертори в нета.
Обаче нищо не пречи и в този форум да се сложи един.Още когато направиха новия дизайн на форума предложих,но май модераторите нямат желание да възприемат това.
- stavrev
- Потребител
Изключително слабо ме интересуват как пишат сърбите.Ние сме българи и си имаме език и азбука,които са основен гарант за запазване на нацията. Ако това за теб е безмислено продължавай с шльоковицата.Твоя си работа. .
- stavrev
- Потребител
Abe stavrev,
gledam che nacionalistche padash malko, puk i istoria triabva da si chel - barem za surbite ne znaesh li che po-golemi nacionalisti ot tiah niama! Ta te sreshtu Hitler zastanaha sam-sami i mriaha kato muhi pred nemskata mashina, na Kosovo pole Kniaz Lazar da ne e bil bulgarski kniaz (Bulgarskite Shishman i Stracimir sa polzvali turski naemnici v mejduosobnite boeve pomejdu si); ubiha Franc Ferdinand i zapochnaha purvata svetovna pak poradi nacionalisticheski interesi, Tito napravi velika Jugoslavia pak ot lud nacionalizum, a Miloshevich skara Surbia s Evropa, USA i NATO ednovremenno tochno za da poddurja srubskia nacionalizum. Na vsichko otgore surbite ni napadnaha prez 1885g. tochno s cel da ugolemiavat teritoriata si i da praviat velika surbia.
E, shtom surbite mogat da polzvat latinicata naravno s kirilicata, zashto i az da ne moga? Puk i tova e svoboden forum, ako ne shtesh ne otgovariai, ne cheti latinskite izkazvania...
Tozi forum da ne ti e durjaven vestnik ili BNT, che da triabva da pishem na kirilica? Vse pak ne pisha na turski, nali taka? Vij, turskia shte mi doide malko nanagorno dori i na globalist kato men
naposleduk samo po nejuridicheski temi se otplesvam da mu se neznae.
gledam che nacionalistche padash malko, puk i istoria triabva da si chel - barem za surbite ne znaesh li che po-golemi nacionalisti ot tiah niama! Ta te sreshtu Hitler zastanaha sam-sami i mriaha kato muhi pred nemskata mashina, na Kosovo pole Kniaz Lazar da ne e bil bulgarski kniaz (Bulgarskite Shishman i Stracimir sa polzvali turski naemnici v mejduosobnite boeve pomejdu si); ubiha Franc Ferdinand i zapochnaha purvata svetovna pak poradi nacionalisticheski interesi, Tito napravi velika Jugoslavia pak ot lud nacionalizum, a Miloshevich skara Surbia s Evropa, USA i NATO ednovremenno tochno za da poddurja srubskia nacionalizum. Na vsichko otgore surbite ni napadnaha prez 1885g. tochno s cel da ugolemiavat teritoriata si i da praviat velika surbia.
E, shtom surbite mogat da polzvat latinicata naravno s kirilicata, zashto i az da ne moga? Puk i tova e svoboden forum, ako ne shtesh ne otgovariai, ne cheti latinskite izkazvania...
Tozi forum da ne ti e durjaven vestnik ili BNT, che da triabva da pishem na kirilica? Vse pak ne pisha na turski, nali taka? Vij, turskia shte mi doide malko nanagorno dori i na globalist kato men
- Garabet
Garabet написа:Abe stavrev,
Не знам с каква цел беше въведението ти относно сърбите в началото. Хем били гадни националисти,хем пишели на каквата си поискали азбука. Аз пък ти написах ,че слабо ме интересуват ,ако ще и санскритски йероглифи да използват.Между другото Молошивич има много малко общо с национализма,така че не правилно да го споменаваш в тази връзка,но това няма голямо значение.
Разбира се можеш да си пишеш както си поискаш.И това ти го написах. Но тъй като не представлява никаква трудност да използваш конвертор и да проявиш малко уважение към азбуката ни/към збуката на твоя народ/, не мисля че трябва да ти се кефя за това твое поведение.
Лично аз от теб нищо не искам,а от модераторите.Но явно и те прояват твоя великодушен глобализъм и не им пука каква азбука се използва във форума.Слава Богу не всичките са такива,все още.
До Гарабед:Не само кирилицата ни запазва като българи,а и езикът.Чети внимателно.
- stavrev
- Потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|