начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Dogovor sas stroitel

Казуси за недвижими имоти

Dogovor sas stroitel

Мнениеот Stela » 02 Сеп 2005, 19:40

MOLIA za savet.
Dogovor za obestetenie s jiliste stestu davane pravo na stroej.
Az sam sobstvenik.V dogovora pishe slednoto - zadaljavam se da prehvarlia pravoto na stroej na stroitelia ili POSOCHENO OT NEGO LIZE sled ogobriavane na rabotnija proekt.V takav sluchai - koi garantira izpalnenieto, koi e strana po dogovor - stroiteliat ili vaprosnoto ,,lize".

Blagodaria predvaritelno
Stela

Мнениеот scribtor » 03 Сеп 2005, 01:20

Не, че не искам да ти отговоря, но с два-три реда няма да стане. Договора за строителство е договор за изработка, а прехвърлянето на правото на строеж срещу нещо е друг договор. Единия е назависим от другия, по принцип, но може да има различни компилации.
Един съвет - въпросът ти е много сериозен и най- добре намери време да потърсиш сериозна консултация от специалист юрист, занимаващ се с подобни къзуси. Освен ако не ти се ще да си пробваш късмета.
Аватар
scribtor
Потребител

Dogovor sas stroitel

Мнениеот Stela » 03 Сеп 2005, 10:39

Blagpdaria za komentara.
Obache - az veche sam sklüchila taka formuliran dogovor, izgotven ot stroitelia(advokata mu, razbira se).Predvaritelen dogovor, a toi dokolkoto znam, moje da stane okonchatelan.
Zatova i vaprosat mi e - kakvo oznachava tazi formolirovka v dogovora za men?
Blagodaria predvaritelno.
Stela

Мнениеот Гост » 08 Сеп 2005, 15:33

изпълнението се гарантира от строителя, с който сте сключила предварителен договор. Страна по предварителния договор е строителят - този, с който сте го сключила и който го е подписал.
С тази клауза се задължавате да сключите окончателен договор със самия строител или с посочено от него лице. Строителят е длъжен да изпълни задълженията си по предварителния договор, а вие сте длъжна да прехвърлите правото на строеж или на него или на посочено от него лице. Това се прави в случаите, в които сключвате предварителен договор с физическо лице - Иван Иван, като се задължавате да прехвърлите съответното право на фирмата на Иван Иванов. Тогава Иван Иванов дължи изпълнение по предварителния договор, а фирмата му става собственик.
Успех.
Гост

Назад към Имотни казуси