начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

продажба на имот

Казуси за недвижими имоти

продажба на имот

Мнениеот Нели » 01 Сеп 2005, 14:57

Сключила съм предварителен договор за продажба,но посредника на купувачите твърди че не знае при кой нотариус ще се извърши сделката,защото е отпускарско време.Това ме притеснява и не знам по какъв начин да ми платят за да е всичко наред.
Нели

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 16:10

Плащането чрез сметката на нотариуса или в договора се вписва по банков път. Само един ли нотариус има в населеното място... Попитайте съдията по вписванията или председателя на Районния съд
Гост

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 16:10

Плащането чрез сметката на нотариуса или в договора се вписва по банков път. Само един ли нотариус има в населеното място... Попитайте съдията по вписванията или председателя на Районния съд
Гост

Мнениеот гост » 01 Сеп 2005, 16:12

гост

Мнениеот stefan67 » 01 Сеп 2005, 16:32

Neli, tova za otpuskarskia sezon e pulna glupost i samo pokazva pulnia neprofesionalizum ot strana na posrednika... Ne e izklu4eno, tova da e samo predtekst za zabaviane na sdelkata ot strana na kupuva4a... Notariusi - dal gospod, ako li puk ne, kakto i predi tova kolegata spomena ima sudii... Za da ste siugurna v razmera na sumata, lipsata na fal6ivi banknoti bi bilo naj-dobre da Vi platiat po bankov put po poso4ena ot Vas smetka - "I vulkut sit, i agneto cialo!". Uspeh!
stefan67
Младши потребител

Мнениеот исса » 01 Сеп 2005, 16:56

Ако сте сключили предварителен договор, знаете, че неговото действие съгласно чл.19 ЗЗД е нещо като обещание за бъдещо изпълнение, но не прехвърля никаква собственост до момента на нотариалното извършване на сделката, като средство за защита на продавача служи и оставеното от купувача капаро, което можете да задържите в случай на неизпълнение на задълженията. вероято са ви платили някаква сума при подписването на договора/чл.93 ЗЗД-Задатъкът служи за доказателство, че е сключен договорът и обезпечава изпълнението му./ Всичко това е във ваша полза, освен това разпоредбата на чл.19/2/казва, че всяка страна по предварителния договор може да предяви иск за сключване на окончателен. И в интерес на купувача е сделката да мине по-бързо и да си вземе собствеността и не знам защо ще бавят продажбата. А колкото до нотариусите, всеки нотариус по местонахождение на имота може да изповяда сделката, ако имота е в района на действието му. и не знам какво ги касае "отпускарското време".!? съдът е във ваканция, но това не му пречи да си върши работата, пък и да се надяваме, че няма да се наложи да прибягвате до него. предложете вие нотариус.
исса

продажба на имот

Мнениеот нели » 01 Сеп 2005, 17:01

Благодаря ви.Аз съм от Бургас и има достатъчно нотариуси.Притеснявам се техния да не е фалшив и исках да го проверя в регистъра.
нели

Назад към Имотни казуси