начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

семейно жилище

Казуси за недвижими имоти

семейно жилище

Мнениеот Александрова » 05 Авг 2005, 18:23

Живея в жилище, което съпругът ми закупи преди 2г. и половина с предварителен договор за строеж. По него време нямахме брак, но бях бременна. Въпросният договор и всички разписки за платените вноски /тъй-като договора беше за плащане на 4 вноски/ също са на името на съпруга ми. В последствие, когато се издаде акт 16 и нотариалния акт /това става след сключване на брака ни/, разбрах че те са на името на свекърва ми. В момента сме в развод. Имаме дете на 2г. и свекърва ми иска да ни изгони от жилището с детето, под предлог че го продава. Според адвоката ми няма начин да остана в жилището, тъй като все още не е започнал процеса и не мога да поискам привременни мерки относно него. ИМА ЛИ ДРУГ ЗАКОНЕН НАЧИН ПО КОЙТО МОГА ДА ПРЕТЕНДИРАМ ДА ОСТАНЕМЕ С ДЕТЕТО В ТОВА ЖИЛИЩЕ?
Александрова

Мнениеот галина » 05 Авг 2005, 20:46

Хитър ход на съпруга ви! Актът за собственост на имота е на майка му и така то не е семейна общност.Ако пък актът бе издаден,когато сте били в брак,то тогава щеше да бъде семейна общност.Ако сте решили да се развеждате или да останете в жилището,то заведете иск за привременни мерки. Съдът ще присъди родителските права на вас и ще ви предостави да живеете в семейното жилище,дори то да е на негови близки.При всички случаи се консултирайте с адвокат,не действайте на своя глава,за да не съжалявате по-късно,че нещо сте направили или пък не сте направили.Успех!
галина

Назад към Имотни казуси