начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

недвижим имот при постъпване в старчески дом

Казуси за недвижими имоти

недвижим имот при постъпване в старчески дом

Мнениеот paskal2 » 19 Юли 2005, 23:23

Здравйте! Интересуват ме следните въпроси:
- Какво ще стане с нивите на баба ми, ако тя влезе в старчески дом?
- Може ли да бъдат прехвърлени тези ниви при положение ,че вече сме подали докуенти за приемане в старчески дом. Ако това прехвърляне стане, дали то не е в разрез с правилата за кандидатстване в старчески дом и така стане невъзможно приемането на баба ми?
paskal2
Нов потребител

Мнениеот гений75 » 20 Юли 2005, 09:38

Паскале, и мен много ме вълнува този въпрос. Знаеш, че има минимум документи, които се попълват и цялото досие се изпраща към това ДСП, където е домът.
Целият проблем идва от това, че са на двойно подчинение - общината финансира, а заповедта се издава от директора на ДСП.
Прочетох внимателно правилника на АСП и знаеш ли каква беше изненадата ми? Изпълнителният директор Ангелов може директно да издаде заповед за настаняване в съответният дом. Ако имаш подводница - действай!
По въпроса за имотите: 1. изисква се представяне на копие/незаверено/ от нот.акт на обитаваното жилище и
2.нот.акт за прехвърляне или продажба на жилище или вилен имот през последните 5 години.
Това е една скрита вратичка за отказ за настаняване на лицето.
Лично аз, преди подаването на документите, прехвърлих всичките имоти на моята баба.
Защото трябва да е нуждаеща се, без да има някой да полага всекидневни грижи за нея.
И още нещо Домът удържа пенсията, доходите от ренти и т.н. Така че си направи сметката
Ще бъда благодарен ако още някой даде информация!!!!
гений75

Назад към Имотни казуси