начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Новото правителство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Новото правителство

Мнениеот oli_fren » 27 Юни 2005, 09:36

Изборите минаха-кой каквото взел като гласове, взел. Жалко, че нещо такова като атака (умишлено ги пиша така) влезе в парламента, но... По-интересното е каква коалиция ще се създаде и кой ще влезе в новото правителство. България има нужда от стабилно правителство, за да бъдат доведени до край усилията за членство в ЕС, но това ше се окаже трудна цел при бъдещата конфигурация на парламента. Как мислите?
oli_fren

Мнениеот Сенека » 27 Юни 2005, 17:50

Аз съм убеден, че трябва да влезем в ЕС и не за друго, а за да им се сложи един намордник на нашите политици и да им се потисне малко огромния апетит за лична консумация на държавната баница. Защото Атака, колкото и да ми допадат някои от идеите им, ще действат на принципа "кучетата лаят, керванът си върви".

Съставянето на правителство ще бъде грозен пазарлък и ако си мислиш, че просперитетът на нацията е в основата му, жестоко се лъжеш.

За мен изходът е бил винаги един - президентска република с пряко избран президент, носещ пряко политическата и морална отговрност пред народа за управлението си. Сега картинката е "хвани единия, удари другия".
Сенека

Мнениеот oli_fren » 28 Юни 2005, 08:53

Може и да си прав, но президентската република крие някои рискове за нашата реалност - съсредоточаването на много власт в ръцете на едно лице не е най-доброто, друг е въпросът, че по-голямата част от хората у нас разбират свободата като слободия.
oli_fren

Мнениеот Гост » 28 Юни 2005, 14:15

Да, ние сме парламентарна република, пък си имаме и вицепрезидент, изобщо манджа с грозде.
Гост

Мнениеот Сенека » 28 Юни 2005, 14:36

Напротив, Оли, мисля, че точно президентската република е по-подходяща за нашите условия. При създаването на Конституцията депутатите са възприели другият вариант под влияние на страховете от близкото минало и "силната ръка".

Сега обаче виждаме, че е нужна "отговорна ръка", а не 200 партии и незнайни коалиции, странната система "Донт", пълна липса на поемане на ЛИЧНА отговрност при неизпълнение на поетите задължения към нацията. Това мисля е причината да тъпчем на едно място и да се придвижваме със скоростта на охлюв.

А и сега няма никаква опасност от злоупотреба със силната президентска власт предвид създадените лостове за нейното възпиране.
Сенека

Мнениеот Гост » 28 Юни 2005, 15:04

Дали съзнавате, че изразите "тази страна" и "България" са НЕслучайно заместващи "Република България"?!
Гост

Назад към Общи дискусии