начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Покупка на недвижим имот на търг!

Казуси за недвижими имоти

Покупка на недвижим имот на търг!

Мнениеот aneri » 04 Юни 2005, 23:05

Здравейте!
Много моля за помощ при решаване на следния казус:
С получен банков кредит, ЕТ иска да участва на търг за закупуване на недвижим имот.
Кредитите за физически лица обаче се отпускат при по-изгодни условия.
Може ли имотът да бъде закупен от съпруг/а/ на ЕТ, и той/тя/ да го отдаде под наем на фирмата /ЕТ/. Става въпрос за търговско помещение. И към кои нормативни документи да се обърна /и прочета/, за да си разясня въпроса?
Благодаря предварително!

[%sig%]
aneri

Re: Покупка на недвижим имот на търг!

Мнениеот донна2 » 05 Юни 2005, 08:48

Това е личното ми мнение , но може да се обърнете и към данъчните за отговор ,което ако направите ще ви спести доста главоболия.

ПРИЗНАВАТ СЕ ЗА РАЗХОД -разходите извършени от търговското предприятие на едноличен търговец за ток, телефон, парно, топла и студена вода, трябва да се доказват за данъчни цели с отчетни документи, издадени на името на фирмата /или търговското предприятие/ ,ако тоя ЕТ използва като работен офис за търговското си предприятие своето собствено жилище /или свой собствен имот/.

Що се отнася до отдаването под наем мисля ,че няма да може да стане и разходите специално само за наем няма да се признаят въпреки ,че ще използвате тоя актив за производствени цели ,защото тоя имот ще е СИО , ЕТ е физическо лице все пак и някак се се получава да отдадете под наем сам на себе си имота .

Що се отнася до другите разходи ,както написах по-горе щи ви се признаят.
донна2

Re: Покупка на недвижим имот на търг!

Мнениеот Галина » 05 Юни 2005, 10:54

Според мен не може,но за да сте сигурен 100% обърнете се към някоя счетоводна къща!Все пак на хората за това им плащат и те най-добре знаят
Галина

Назад към Имотни казуси