начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Продажба на ипотекиран апартамент

Казуси за недвижими имоти

Продажба на ипотекиран апартамент

Мнениеот Mindo2 » 30 Апр 2005, 09:24

Моля за съвет: искам да продам апартамент с тежест - ипотекиран преди година в Банка ДСК. Чух, че можело да се уговори да се плати със сумата от продажбата ипотеката. Но дали тези, които предлагат да купят апартамент с тежести, не търсят затруднени хора, за да им платят ниски цени. Какви проблеми може да има, има ли рутинни процедури за такива покупко-продажби? Моля за съвет! Предварително благодаря. И как ще се определи облагаемият доход - аз съм платил при покупката само част от цената, другата е покрита с ипотечен заем, още неизплатен. Апартаментът ми е голям, в ШЦ на Пловдив, и цената му се повиши неимоверно много за 1 година - с около 14000 евро (защото го купих евтино). Сега искам да го продавам не за печалба, а защото ще търся жилище на нисък етаж за болни близки с трудности в придвижването, но искам да се възползвам от повишението на цените и да го продам на добрата цена, която наистина има. В основното жилище, каквото е апартаментът, не съм живял 3 години, така че ще плащам сериозен данък. Може би има и други страни въпросът, на които не съм обърнал внимание
Mindo2

Re: Продажба на ипотекиран апартамент

Мнениеот Галина » 30 Апр 2005, 17:59

За съжаление не ти определяш условията! Ако случайно някой се яви,за да купи имот с тежест,то не си мисли,че ще получиш действителната му цена.Все пак човекът трябва да плати и на кредитора. И не е ли по-добре да си плащаш сумите по заема,отколкото да продаваш имота? Обърни се към колега адвокат,който най-добре ще ти помогне.
Галина

Мнениеот Mindo2 » 30 Апр 2005, 19:31

Уважаема Галина, благодаря, че намери време да ми помогнеш с мнение. Мислех си, че мога аз да платя на кредитора с парите, които получа като една по-голяма предплата при предварителния договор, във времето между предварителния договор и нотариалния акт, и да продам на купувача вече свободен от тежести апартамент. Ще потърся адвокат. Благодаря още веднъж.
Mindo2

Мнениеот Галина » 01 Май 2005, 11:45

Не съм убедена,че купувачът ще е съгласен на този вариант.Действително следва да обсъдите казуса с адвокат. Убедена съм че ще намерите вярното решение.И накрая-ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! УСПЕХ !
Галина

Мнениеот николай » 01 Май 2005, 12:01

какъв е апартамента , на кой етаж е , обявен ли е от съдия изпълнител , колко пари му търсиш , на кой еташ за колко пари става въпрос
николай

Мнениеот Mindo2 » 01 Май 2005, 16:24

98 кв.м. апартамент, монолит (поне така е по документи) от 1981 г., ШЦ на Пловдив (на две спирки от Тунела), 8 етаж, таванска стая на следващия етаж 8 кв. м. - тухла, с блиндирана врата; 3 спални, голям хол, 2 тераси, 2 коридора, баня с тоалетна и отделно още една тоалетна, малка кухня; телефон; изглед към Стария Пловдив, вижда се "Тримонциум", асансьорът работи, основен ремонт на половината от апартамента миналата есен, останалата част ще ремонтирам преди продажбата. Не съм закъсал с изплащането, а ще купувам друг по-малък апартамент с пари отдругаде (ако не се обърка нещо) и този остава излишен. Ако първо платя ипотеката на този апартамент с другите пари, не знам кога ще продам този и кога ще мога да купя малкия апартамент, който ще ми стане основно жилище. Не е обявен от съдия-изпълнител. Като гледам на какви цени е предлагането, мисля за около 38000 евро, но не съм окончателно ориентиран за разумната цена.
Mindo2

Мнениеот Peter Dimitrov » 04 Май 2005, 10:47

Моят съвет е да се обърнеш към агенция за недвижими имоти. Препоръчвам ти Адрес. Те имат опит с подобни случаи и че ти дадат професионална консултация.
Peter Dimitrov

Мнениеот han_solo » 04 Май 2005, 10:56

Nameri kade da go prati6. Ti da ne raboti6 tam. Moiat suvet e to4no tam da ne hodi!!!
han_solo

Мнениеот Mindo2 » 04 Май 2005, 14:30

Благодаря, но какъв е в случая рискът с "Адрес" (че точно там щях да ходя)?
Mindo2

Мнениеот м л а д е ж а » 09 Май 2005, 07:56

Ще те минат и ще ти продадът апартамента .........кажи за 36 000 еур съгласен ли си ??? КУПУВАМ.
м л а д е ж а

Мнениеот слави » 09 Май 2005, 12:14

Много надуват цените и лъжат както продавачите, така и купувачите... патил съм :-)
слави

Мнениеот гений75 » 09 Май 2005, 16:29

Младеж , ти ли си бе? Нов ли си или си стария Младеж ?
гений75

Назад към Имотни казуси