начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

кражба на жилище

Казуси за недвижими имоти

кражба на жилище

Мнениеот Josiph Mladenov Rangelov » 03 Юни 2004, 18:09

Imam li prawo da zashtitawam moqta sobstwenost, moeto prawo na jiwot i na swobods? Zashto nikoj policay, nikoj prokuror, nikoy sydiya ne mi pomognaha da si w&zw&rna otneto mi s boy jilishte? Ima li zakoni w B&lgariya i oznachawa li prawoto na imunitet p&lna swo boda na s&diite da prawyat kakwoto si iskat? Koy otgowarya pred zakona? Zashto ima zakoni za krajba na kokoshki, a za krajba na milioni nyama zakoni ?
Uwajaemi s&dii, s&s swoeto naglo i bezotgoworno powedenie wie pokazahte kolko moral, kolko, dostoynstwo, kolko otgowornost i profesionalna podgotowka imate.. Razberete me, az s&m starshi naucxhen s&trudnik po physika i nikoga dosega ne sym widql tolkowa adwokati, koito ne mogat da mislyat, koito naglo l&jat w resheniyata si.
Prosto mi se powyrshta ot washeto newejestwo i profesionalna nekad&rnost. Wie nyamate nishto obshto s inteligentite, zashtoto ste nespopsobni da mislite, t.e. na intelektualen trud. Wie pomognahte na banditite da razorat d&rjawata i da zagrabyat postroenoto ot naroda. Dano se zadawite ot alchnost i po-skoro otidete pod zemyata.
Josiph Mladenov Rangelov

Re: Grajdansko prawo

Мнениеот pokahontas » 04 Юни 2004, 07:16

Имате право, разбира се. Законът не урежда "кражба на кокошки" или "кражба на милиони". Кражбата си е кражба и стига да бъде доказана, е наказуема. Размерът на откраднатото има значение за квалификацията на престъплението, съответно за размера на санкцията.
Опишето конкретно казуса си. Може да успеем, да Ви дадем съвет.
И не плюйте по всички юристи. Просто Вие сте попаднали на такива, които не са си свършили работата, или са били "мотивирани" да не си я свършат.
pokahontas
Младши потребител

Мнениеот Mb}|{bT » 04 Юни 2004, 07:48

Идеята е интригуваща...кражба на жилище...Покахонтас, недей така, моля те...
Mb}|{bT

Мнениеот младежа » 04 Юни 2004, 08:44

Що бе, и жилището е също вещ- защо да не го откраднат и да го пренесат на друго място?
Така " откраднаха" един цял етаж в един южен град : единият път взеха пари за приземен етаж, втори път за партерен,трети път за първи етаж , четвърти път за втори етаж. А става дума само за 2-етажна сграда / държавна/ - такава си е и сега сградата / и нищо повече/ А парите за останалите " етажи " ги НЕМА. Разбира се не е чиста " кражба" на имот , ама резултата си е същия.......
Разбирам човечеца .......научен работник.......затова НЕ СЕ Е СПРАВИЛ ..........повярвал е на съдебната система......лаик , наивник......ПРОСТЕНО МУ Е , но вместо да пише емоционално, да напише рационално , ако иска да му се помогне.
младежа

Мнениеот alexander_tonev » 04 Юни 2004, 09:06

Вероятно става въпрос за някаква форма на документна измама или изнудване
alexander_tonev

Мнениеот pokahontas » 04 Юни 2004, 20:44

И кое точно предизвика у теб тази реакция?
Човекът попита: "Imam li prawo da zashtitawam moqta sobstwenost, moeto prawo na jiwot i na swobods? " Отговорих му, че има. Не е ли така според теб?
Другото беше коментар по повод въпроса: "Zashto ima zakoni za krajba na kokoshki, a za krajba na milioni nyama zakoni ?"
И накрая помолих, да сподели проблема си. Никъде не съм написала, че има понятие като "кражба на жилище". Без да разполагам с достатъчно информация, какво точно се е случило, не бих си позволила, да правя каквито и да е квалификации, или изводи. Още по - малко да давам съвети.
Надявам се, че ме разбра.:)
pokahontas
Младши потребител

Мнениеот gega » 05 Юни 2004, 09:14

Прочетох всички изказания по темата и не видях нищо, което да отговаря на повдигнатия от човека въпрос! Да, това е отчаян вопъл за справедливост, а може би и последна надежда да бъде чут и разбран! Но не би! Този апел не е правен, той е житейски и дълбоко човешки, насочен към нас, юристите! Помислете върху думите му и бъдете професионалисти, и не се перчете пред хора, които не са специалисти в нашата материя! В крайна сметка, всеки от нас трябва да допринася, всеки ден, с мъничко дори, да се променя тази държавица! Или пък не!!!! Тогава защо са тези форуми, защо общуваме...
gega

Мнениеот Bravo! » 05 Юни 2004, 15:58

Хайде, Гегаааа, отговори на човека.....!!!!!
Bravo!

Мнениеот gega » 06 Юни 2004, 09:35

Риторичните въпроси съдържат в себе си и отговора!
gega

Назад към Имотни казуси