начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Спират сделките с парцели в София !?!?

Казуси за недвижими имоти

Спират сделките с парцели в София !?!?

Мнениеот младежа » 25 Май 2004, 15:17

Поради заповедта на Софиянски от 24.04 2004г. във връзка с новият Закон за кадастъра-НЕ СЕ ИЗДАВАТ СКИЦИ за имотите от общините в София .
Доколкото знам,законът ще влезе в сила чак юли, а дотогава НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ИЗПОВЯДАТ сделки , за които се иска скица.
Има ли нотариус, който признава скиците от ГИС/Географски инф.системи/ ?
Какво ще правим, за да не спре гражданският оборот???
младежа

Re: Спират сделките с парцели в София !?!?

Мнениеот пи4 » 25 Май 2004, 15:20

Аз , не съм чул такваз работа, ако е истина -лошо , за фирмите за имоти.
пи4

Мнениеот boba » 25 Май 2004, 16:03

Не е възможно. Как няма да ми издадат скица като съм собственик на парцел /УПИ/, има влязъл в сила план и т.н. А ако ми е капариран имота? Нали ще завалят жалби и по ЗАП, и по ЗАОФЮЛ - и срещу отказ /кой ли ще го направи/ и срещу мълчалив отказ за извършване на адм.услуга. А ако някой поиска и обезщетение за претърпени вреди или пропуснати ползи, защото се ограничава правото на собственост?
boba

Мнениеот младежа » 25 Май 2004, 16:33

Има заповед на Софиянски , освен да атакувате тази заповед ...........Като си собственик на имот и искаш скица,че чакаш.........по новият закон, доколкото му хвърлих едно око,скици ще се издават САМО от службите по кадастъра...........абе, става мазало за 5-06 месеца,за по-малко няма да се пооправят.
младежа

Мнениеот Peпo » 28 Май 2004, 08:56

Кофти работа, няма да се оправят поне 3-4 месеца , а дотогава един нотариус ми каза ,че утре/ сабота/ имали съвет на Нот.камара и щяли да обсъждат проблема - как да го ре=ат , не съм оптимист...........
Peпo

Мнениеот пич » 28 Май 2004, 13:59

Maj samo nqkoi ob6tini ne davat, a drugi si karat po te4enieto / te sa si druga gubernia/
пич

Мнениеот sisa » 31 Май 2004, 16:28

Доколкото знам не се издават само скици от Софгео-т.е. за имоти по одобрения (неодобрения) кадастрален план на дадена местност. Но техническите служби на общините не отказват издаване на скица на паус-от регулационния план.
sisa

TAKA E - na men mi provaliha sdelka ve4e!

Мнениеот rago » 31 Май 2004, 19:16

stava vapros za parcelite izvyn regulacia.

Sofiyska prosta6ka obshtina(i tapanarska!) reshila da prestrukturira nekvi otdeli v direkcii, za da stanelo kato v evropata, Da - ama ne ! na poslednata sesia ne stignali do to4kata za novata direkcia ... SIROMASITE, sigur sa obsyjdali dalaverki nekakvi pak,
a starite slujiteli sa uvolnili ve4e, i otdela ne sashtestvuva ....

NOTARIUSITE NE PRIZNAVAT SKICI OT SOFGEO I T.N. !!!

Az otkazah da podpisha i predvaritelen dogovor, shtoto otde da znam dokoga shte prodalji - moje i do 9 IX :))))))))))))
rago

Мнениеот роки » 02 Юни 2004, 09:11

Не, ще продължи -до 10.11......:))
роки

Назад към Имотни казуси