начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Строеж на калкан без за това да искам съгласието им

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж на калкан без за това да искам съгласието им

Мнениеот 2323 » 10 Фев 2004, 13:01

Може ли някой да ми помогне за да разреша следният въпрос: Искам да ми бъде разрешено калканно строителство, без за това да искам съгласието на собствениците на гранични парцели. Как мога да се справя с този проблем?
2323

Re: Строеж-помощ

Мнениеот gega » 10 Фев 2004, 20:44

Ако подробният устройствен план (ПУП) допуска свързано застрояване в две съседни УПИ-та, сте ОК. Но ако не, трябва да се предвиди такъв начин на застрояване, но чрез изменение на ПУП. Е, тогава, sorry, но се изисква съгласието на всички заинтересовани лица, вкл. и Вашите съседи.
gega

Мнениеот julyanvonemona » 04 Мар 2012, 22:05

Е, тогава, sorry, но се изисква съгласието на всички заинтересовани лица, вкл. и Вашите съседи.

Горното твърдение никога не е било такова в пълния му обем.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 00:31

2323 написа:Може ли някой да ми помогне за да разреша следният въпрос: Искам да ми бъде разрешено калканно строителство, без за това да искам съгласието на собствениците на гранични парцели. Как мога да се справя с този проблем?

Доста сериозно разисквахме подобен казус до преди няколко дни, в друга тема.
Има няколко варианта, не се знае каква е конкретиката.
Ако имате технически познания, да Ви поразпитаме, може и да се получи.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: Строеж на калкан без за това да искам съгласието им

Мнениеот julyanvonemona » 05 Мар 2012, 10:36

При средно и високо по характер застрояване, съгласие за строителството на заварен или бъдещ калкан не се изисква. То се дава, чрез предвижданията на действащия ПУП-ПЗ или става чрез изменението му. Обръщам внимание че двустепенната процедура по обжалването на това изменение няма нищо общо със съгласие на съседите. То може да се наложи дори и при активната им съпротива! По интересен е казуса когато се предвижда ниско по характер застрояване. Там съгласно чл.21(5)ЗУТ такова съгласие се изисква, но други норми в ЗУТ изключват това правило да се прилага 100%
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 11:42

julyanvonemona написа:При средно и високо по характер застрояване, съгласие за строителството на заварен или бъдещ калкан не се изисква. То се дава, чрез предвижданията на действащия ПУП-ПЗ или става чрез изменението му. Обръщам внимание че двустепенната процедура по обжалването на това изменение няма нищо общо със съгласие на съседите. То може да се наложи дори и при активната им съпротива! По интересен е казуса когато се предвижда ниско по характер застрояване. Там съгласно чл.21(5)ЗУТ такова съгласие се изисква, но други норми в ЗУТ изключват това правило да се прилага 100%

Именно. Ама така, да си казва на час по лъжичка, и да ни изпитва, е няма смисъл.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Мар 2012, 12:36

emilgrigorov темата е зястинала в 2004г, така че не бива да се очаква упрека ви към 2323 да бъде прочетен. Аз я съживих защото и днес общинарските негодници с цел да си слагат тенекии на задника, и съзнателно да бавят работата, искат съгласие за какво ли не и съгласуване с кого ли не, включително и с алтернативния Синод на Пимен.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Мар 2012, 19:30

julyanvonemona написа:emilgrigorov темата е зястинала в 2004г, така че не бива да се очаква упрека ви към 2323 да бъде прочетен. Аз я съживих защото и днес общинарските негодници с цел да си слагат тенекии на задника, и съзнателно да бавят работата, искат съгласие за какво ли не и съгласуване с кого ли не, включително и с алтернативния Синод на Пимен.

Отчитам поясненията като напълно основателни, ще взема мерки да си сменя очилата :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация