начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Връщане на оригиналния статут на помещение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на оригиналния статут на помещение

Мнениеот kaizzersozze » 11 Окт 2021, 21:45

Здравейте, държа под наем малко помещение в приземен етаж на жилищен блок. Преди повече от 20 години там е имало шивашко ателие съответно статута му от складово помещение е сменен на търговски обект. До сега нямах проблем с това, но сега със Свободния пазар на електроенергия цената на тока ми скочи до 1,33лв на киловатчас, което е абсурдно, днес платих 12лв за 9кВч! Та, въпроса ми е - Как да върна статута на помещението отново на складово ? Питах в ЕВН, те казаха, че не е тяхна работа.. Идеи?
kaizzersozze
Нов потребител

Re: Връщане на оригиналния статут на помещение

Мнениеот guest1 » 12 Окт 2021, 01:40

Здравейте! Отзад - напред, но така е по-лесно.

Правилно са Ви казали от ЕВН - това не е тяхна работа!
Смяна на предназначение на обект се прави по един и също начин, без значение дали е първа, втора, „N-та“ и дали се връщате към „оригинала“. Прочетете тази статия - Смяна на предназначение на обект и решете, дали си заслужава.
Също така - ако го промените/върнете към „складово помещение“ - дали ще маже да продължите, да го ползвате? Пишете „държа под наем“ - но като склад ли?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 12 Окт 2021, 14:02

От интернет и тик-ток българина съвсем загуби същността си! Вместо да правите щуротии говорете с домоуправителя да се вържете към стълбището или асансьора и да му поемете тока.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот guest1 » 12 Окт 2021, 14:12

ivanov_p написа:От интернет и тик-ток българина съвсем загуби същността си!
Вместо да правите щуротии говорете с домоуправителя да се вържете към стълбището или асансьора и да му поемете тока.

Това си го помислих, ама ...
Варианта е (дали към общия електромер или към друг - все тая)
Вторично мерене и консумация на битова електроенергия. Без много шум.

Пп. С едно наум - не се знае догодина, колко ще струва битовата???

guest1
Активен потребител

Мнениеот kaizzersozze » 12 Окт 2021, 21:01

Добре, ето още подробности - помещението се използва за склад държа си велосипедите, инструменти, разни такива неща. След като взех помещението тока не беше плащан от 3 години и беше изключен, затова отидох в ЕВН платих таксите, платих и на частна фирма да ми издаде документ, че инсталацията е изправна, заради шевните машини имаше трифазна инсталация, но аз поисках да ми пуснат само монофазен ток и регистрирах електромера на мое име на база на сключения с блока договор за наем и подписите на 70% от живущите. Варианта да взема ток от асансьора също не ме устройва, защото дори при нулева консумация плащам "такса мощност" пак заради статута. Пък има и вариант да купя 100м. кабел (около 250лв.) и да си пусна ток от 4 етаж, където живея ... Все пак в коя институция трябва да попитам за смяната, предполагам че ще отнеме доста време и пари, но просто за информация. Благодаря за съветите!
kaizzersozze
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 12 Окт 2021, 21:47

kaizzersozze написа:Добре, ето още подробности - помещението се използва за склад държа си велосипедите, инструменти, разни такива неща. След като взех помещението тока не беше плащан от 3 години и беше изключен, затова отидох в ЕВН платих таксите, платих и на частна фирма да ми издаде документ, че инсталацията е изправна, заради шевните машини имаше трифазна инсталация, но аз поисках да ми пуснат само монофазен ток и регистрирах електромера на мое име на база на сключения с блока договор за наем и подписите на 70% от живущите. Варианта да взема ток от асансьора също не ме устройва, защото дори при нулева консумация плащам "такса мощност" пак заради статута. Пък има и вариант да купя 100м. кабел (около 250лв.) и да си пусна ток от 4 етаж, където живея ... Все пак в коя институция трябва да попитам за смяната, предполагам че ще отнеме доста време и пари, но просто за информация. Благодаря за съветите!

Ставаше дума - за закриване на тази партида и ползване на ... алтернативен вариант!
За институцията - по-рано сложих линк. Смяна на предназначение на обект.

guest1
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация