начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Прехвърляне на мпс след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на мпс след развод

Мнениеот k_dimitrovv » 29 Сеп 2020, 13:20

Здравейте,

МПС е закупено по време на брака. Разведен съм от около 3 години. При развода в решението на съда е вписано, че цитирам: "Съпрузите заявяват, че придобитите по време на брака движими вещи са поделили извънсъдебно помежду си и не си дължат уравнение на дяловете".
Сега искам да продам колата - необходим ли ми е подпис пред нотариус от бившата ми съпруга или е достатъчно да приложа решението на съда за развода?
k_dimitrovv
Нов потребител

Re: Прехвърляне на мпс след развод

Мнениеот jhoro » 29 Сеп 2020, 15:00

Здравейте.
Какво пише в талоните на автомобила - кой е собственик?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот k_dimitrovv » 29 Сеп 2020, 15:08

jhoro написа:Здравейте.
Какво пише в талоните на автомобила - кой е собственик?

В талоните пише, че собственик съм аз.
k_dimitrovv
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 29 Сеп 2020, 16:33

k_dimitrovv написа:В талоните пише, че собственик съм аз.

И какъв е проблема?
Продавайте спокойно - вече сте разведени и тя е „бившата”!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот propensity » 29 Сеп 2020, 17:53

jhoro написа:

И какъв е проблемЪТ?

Проблемът, е че си куха лейка.

Ако в съдебното решение не е упоменат и автомобилът, подпис от бившата ви съпруга в случая, е нужен. пред нотариус.
propensity
Потребител

Мнениеот Melly » 29 Сеп 2020, 22:46

propensity написа:
jhoro написа:

И какъв е проблемЪТ?

Проблемът, е че си куха лейка.

Ако в съдебното решение не е упоменат и автомобилът, подпис от бившата ви съпруга в случая, е нужен. пред нотариус.

Съдия Злобарев :wink: , защо му обясняваш. Той не заслужава "да изправяш кривите ниви" на "хигиенистката", сдобила се тук и с популярното име "куха лейка".
Това не е форум тип "БГ Мама". Нека всички потребители, които поставят въпроси във връзка с проблемите си да помнят, че носят собствената си отговорност от последиците на дадени отговори, които нямат стойност на правни такива.
Ярък пример за това е участието на потребител "jhoro", който неистово задоволява страстта си да чатка по клавиатурата... Нека помнят и още едно обстоятелство - потребители и то юристи с професионален опит в "живия живот на правото" не са длъжни да им отговарят. Това тяхно поведение (бездействие) си има своето обяснение - те могат да дадат само насока и нищо повече.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот propensity » 29 Сеп 2020, 23:56

Здрасти, Melly. 8) Аз не обяснявам на "него" /Кухолейков/, по-скоро отговорих на питащия, защото отговорът на неговия въпрос по-скоро се свежда до едно да/не, без да са нужни допълнителни разяснения.

По отношение на останалите ти препоръки, може би трябва да пишеш до администрацията на форума с молба да да включат твоите указания в условията за ползване на форума, както и да излиза един голям, дебел банер с много цветове и пищялки при регистрация, на който да пише:

Внимание, Внимание! - Внимание, Внимание! - Внимание, Внимание!

ТУК ПИШЕ ЕДИН КРЕТЕН ПОД ПСЕВДОНИМА JHORO. ВСЯКА НЕГОВА ДУМА Е ПЪЛНА ТЪПОТИЯ И СЛЕДВА ДА БЪДЕ ОТПИСВАНА ИЗЦЯЛО, А КОНКРЕТНИЯТ ЮЗЪР ИГНОРИРАН ТОТАЛНО, Т.К. ПРАВНИТЕ МУ ЗНАНИЯ СЕ ПРИРАВНЯВАТ НА ТЕЗИ ДО ОЛИГOФРЕН. СЪЩИЯТ Е ВИДЕН ПАРАЗИТ И ДЕЖУРЕН ФОРУМЕН ТРОЛ.

БЯХТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ!

или пък може да го сложим това горното в подписите си... :roll:
propensity
Потребител

Мнениеот lawchoice » 30 Сеп 2020, 00:48

propensity написа:Здрасти, Melly. 8) Аз не обяснявам на "него" /Кухолейков/, по-скоро отговорих на питащия, защото отговорът на неговия въпрос по-скоро се свежда до едно да/не, без да са нужни допълнителни разяснения.

По отношение на останалите ти препоръки, може би трябва да пишеш до администрацията на форума с молба да да включат твоите указания в условията за ползване на форума, както и да излиза един голям, дебел банер с много цветове и пищялки при регистрация, на който да пише:

Внимание, Внимание! - Внимание, Внимание! - Внимание, Внимание!

ТУК ПИШЕ ЕДИН КРЕТЕН ПОД ПСЕВДОНИМА JHORO. ВСЯКА НЕГОВА ДУМА Е ПЪЛНА ТЪПОТИЯ И СЛЕДВА ДА БЪДЕ ОТПИСВАНА ИЗЦЯЛО, А КОНКРЕТНИЯТ ЮЗЪР ИГНОРИРАН ТОТАЛНО, Т.К. ПРАВНИТЕ МУ ЗНАНИЯ СЕ ПРИРАВНЯВАТ НА ТЕЗИ ДО ОЛИГOФРЕН. СЪЩИЯТ Е ВИДЕН ПАРАЗИТ И ДЕЖУРЕН ФОРУМЕН ТРОЛ.

БЯХТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ!

или пък може да го сложим това горното в подписите си... :roll:

Г-н прокурор-съдия Злобарев,
Очевидно вече сте преодоляли здравните неволи. Позволявам си да Ви напомня, че както прокурорът, така и съдията Злобарев имат висящи производства във форума. Видно е, че вече сте здрав, затова очаквам качествено разглеждане и приключването на висящите преписки/дела, при това в разумен /предвид незначителната фактическа и правна сложност на възложнете ви дела/ срок.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот propensity » 30 Сеп 2020, 01:30

lawchoice написа:Г-н прокурор-съдия Злобарев,
Очевидно вече сте преодоляли здравните неволи. Позволявам си да Ви напомня, че както прокурорът, така и съдията Злобарев имат висящи производства във форума. Видно е, че вече сте здрав, затова очаквам качествено разглеждане и приключването на висящите преписки/дела, при това в разумен /предвид незначителната фактическа и правна сложност на възложнете ви дела/ срок.

Уважаеми г-н Обвиняем по ФНОХД №0001/2020 и жалбоподател,

Здравните неволи действително що-годе ги преодолях, натруплата ми се работа от отсъствието ми, обаче, не съм, от една страна, от друга, приканих Melly като младши съдия да помага в писането на решения/определения/разпореждания и прочие, но тя излезе с мотивиран персонален отказ. Ако се намерят желаещи за вакантните места в РС Аркутяну, ще стане по-бързо и по-забавно.
propensity
Потребител

Мнениеот jhoro » 30 Сеп 2020, 10:18

Тук стана ...

Изображение
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот Melly » 30 Сеп 2020, 10:25

jhoro написа:
Тук стана ...

Изображение

:idea:
П.П. Има време, ще дойде и "неговият" ред!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси