начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Безлихвени заеми

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Безлихвени заеми

Мнениеот didko12 » 21 Апр 2020, 12:54

Здравейте , работя в фирма повече от 5 години.От 16 до 31 Март бях в платен отпуск , а от април месец съм в неплатен отпуск и в предизвестие за съкращение (от 1 Май )поради изв. положение . Искам да попитам да ли , ще мога да се възползвам от безлихвения кредит докато все още съм в неплатен отпуск и предизвестие за съкращение ?
didko12
Нов потребител

Re: Безлихвени заеми

Мнениеот katerinakuch » 21 Апр 2020, 14:08

Би следвало да няма проблем.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 21 Апр 2020, 15:39

katerinakuch написа:Би следвало да няма проблем.

И откъде следва???
didko12 написа:Здравейте , работя в фирма повече от 5 години.От 16 до 31 Март бях в платен отпуск , а от април месец съм в неплатен отпуск и в предизвестие за съкращение (от 1 Май )поради изв. положение . Искам да попитам да ли , ще мога да се възползвам от безлихвения кредит докато все още съм в неплатен отпуск и предизвестие за съкращение ?

Обърнете внимание, че въпросните кредити са безлихвени (пи условие) и гарантирани от държавата (чрез ББР), но само това е различното. Иначе са като „нормалните” кредити. Търговската банка, през киято ще кандидатствате, ще прецени дали да,ви го отпусне.
До момента сте бил добър потенциален кредитополучател (е сте споменали доход и други кредити). Но сега - с това предизвестие и предстоящо прекратяване на ТД … Едва ли някоя банка ще отпусне кредит. Нямате доказуеми приходи за бъдещ период. Риска, да изпаднете в неплатежоспособност е много голям.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 26 Май 2020, 15:03

jhoro написа:
katerinakuch написа:Би следвало да няма проблем.

И откъде следва???
didko12 написа:Здравейте , работя в фирма повече от 5 години.От 16 до 31 Март бях в платен отпуск , а от април месец съм в неплатен отпуск и в предизвестие за съкращение (от 1 Май )поради изв. положение . Искам да попитам да ли , ще мога да се възползвам от безлихвения кредит докато все още съм в неплатен отпуск и предизвестие за съкращение ?

Обърнете внимание, че въпросните кредити са безлихвени (пи условие) и гарантирани от държавата (чрез ББР), но само това е различното. Иначе са като „нормалните” кредити. Търговската банка, през киято ще кандидатствате, ще прецени дали да,ви го отпусне.
До момента сте бил добър потенциален кредитополучател (е сте споменали доход и други кредити). Но сега - с това предизвестие и предстоящо прекратяване на ТД … Едва ли някоя банка ще отпусне кредит. Нямате доказуеми приходи за бъдещ период. Риска, да изпаднете в неплатежоспособност е много голям.

Нали държавата гарантира, че кредитът му ще бъде върнат? Какво й дреме на банката от кого ще си получи парите?
Друг е въпросът, че докато му разгледат документите, може да се окаже безработен и неотговарящ на условията.
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Общи дискусии