начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Мнениеот ina53 » 09 Апр 2020, 01:07

Здравейте, имам малко дете, което е затворено в къщи заради пандемията, а и отпреди нея, че бе с варицела, вече 2 месеца. Излизали сме рядко, за малко навън. То е много енергично, жизнено и с алергии, не може да си изразходи през деня енергията, поради което трудно заспива вечер. Съседите ни отдолу /възрастна жена на легло и децата и, които не са семейни и нямат деца/ и през деня и вечерта често блъскат по радиатора, че детето вдига шум, пишат ми заплашителни СМС, че ще ни съдят и ще пускат жалби навсякъде. Нещата се усложниха сега, но започнаха преди една година, когато им изби влага в банята. Аз извиках майстор, който каза, че е от изтъркани фуги и ги фугира. След това течът продължи и същият майстор ни каза, че може да е някаква дребна част от тръба за отходните тръби и я смени. Имаше малко затишие и пак се оплакаха. Тогава дойде един майстор с термокамера, който каза, че има спукана тръба на лирата. Оправи проблема. Тази година пак се оплакаха. Извикахме друга фирма с термокамера, които заснеха тяхната баня и казаха, че там няма теч, има следи от стар теч. А за нашата баня казаха, че трябва да се сменят сифона и батерията, че са стари и може да има съвсем лек теч оттам. Ще го направим след като отменят извънр. положение.
Моля да ме посъветвате, какво мога да очаквам от съседите и как да се защитя? Да пусна ли първа жалба, за системен тормоз и постоянното чукане по радиатора и корниза от тяхна страна, дори когато детето просто си изпусне играчката на пода. Поне Полицията да ги предупреди да не се саморазправят с нас. Толкова пъти съм повтаряла на детето да ходи на пръсти и да говори тихо след 22, 00, че съм и създала неврози и стрес, както на нея, така и на мен.
ina53
Младши потребител

Re: Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Мнениеот jhoro » 09 Апр 2020, 04:48

Здравейте. Явно ситуацията е доста комплицирана. Затова е казано - „Къща се избира според съседите!”
В случая виждам два варианта - с лошо и с добро.
С лошото (не говоря за саморазорава) - може да се оплачете от тормоз на когото се сетите. На домоуправителя (ако има), на районния инспектор, в РПУ-то, в Районна прокуратура, на Закрила на детето … и така до „Арменския поп”.
Обаче - намесата на трети лица още повече ще влоши отношенията ви.

С добро … Накарайте детето да нарисува някаква рисунка и я занесете на възрастната жена. Подарете ѝ цвете, нещо сладко. Извинете ѝ се за безпокойството, и ѝ благодарете за разбирането и търпението.
В къщи - застелете пода с повече килими, черги, стари одеяла … Да няма открити части твърд под - теракот, ламинат, паркет. Да се заглуши шума от стъпки и неволно изтърване.
Виждаме - положението е извънредно, затова трябват и „извънредни мерки”.

За теча не мога да,взема отношение, без оглед (най-малкото). Може долу да има, но да не е от вас. Виждал съм - как теч от спукана тръба на 6-я етаж избива на 2-я. И то - в съседен апартамент.
Последна промяна jhoro на 09 Апр 2020, 18:48, променена общо 1 път
jhoro
Активен потребител

Re: Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Мнениеот ina53 » 09 Апр 2020, 18:42

Благодаря за насоките. Бъдете здрав!
ina53
Младши потребител

Назад към Общи дискусии