начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

покупка срещу изпъл.лист.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка срещу изпъл.лист.

Мнениеот tochotocho » 19 Дек 2019, 21:20

Имам издаден изпълнителен лист срещу длъжник. Месечна погасителна вноска 300 лева. Кандидатствах за покупка на автомобил и с тази вноска от съдия-изпълнител : месечно 300 лв. Отказаха ми. Знам,че компанията е частна, но какво от това. И аз съм физ.лице , но ме еб..ват по всички закони, правилници и т.н вкл и на тези ЧАСТНИ предприятия! Нали по Конституция сме РАВНИ. Мога ли да предавя иск за неравнопоставеност, нарушение на граждански права и т.н. към Адв.съд. Да ама те правят устен отказ. Ще ги призовем в съда!
tochotocho
Потребител

Re: покупка срещу изпъл.лист.

Мнениеот tochotocho » 20 Дек 2019, 20:02

Толкова юристи във форума , пълен пас. нали за това е форума-за споделяне, препоръки, практика от пострадали и т.н. Всеки изразява мнение. Е, не такова- иди при адвокат! И аз съм учил в юрид.факултет на Софийския университет !Необходимо е съчетаване на юрид.правоспособност и практика. Затова има адвокати специалисти по брако-разводни дела и такива като Марковски по наказателни!
Аз търся мнения , препоръки по поствания въпрос!
tochotocho
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 20 Дек 2019, 22:30

Иди при адвокат !
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Дек 2019, 02:09

Вижте - адвокатите като Марковски - повече мляскат - отколкото да е нещо.

Не разбирам - защо се впечатлявате от такива маниери.

Толкова неграмотници се навъдиха на сцената и на тепиха - че за мен е леснота да ги отстранявам само за две минути.

Не Ви разбирам изобщо въпроса - правите запор и получавате месечно 300 лева и искате това да послужи като един вид гаранция - да Ви одобрят за кредит пред автокъща - за кредит.
Ако е така - те искат кешови плащания, ако изобщо искат да правят нещо.

Може би не разбирам въпроса Ви, хайде пояснете се точно - че то съвсем не става така - затворена диагноза.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 21 Дек 2019, 23:30

Е ти пък каква логика търсиш. Човекът иска някой да заяви съчъвствие, че са му нарушени конституционните права, щом са преценили че е неплатежоспособен за исканата кола.
А това за супер адвоката, означава че не прави разлика между медийна звезда и добър юрист.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот tochotocho » 25 Дек 2019, 18:29

Пишем си неточни или НЕРАЗБИРАЕМИ за някой неща. Ясно съм казал : по изпълнителен лист получавам 300 лв. месечно. Да кажем ,че сумата по ИЛ е 14 хил.лв. До тук ЯСНО ли е ? И при тези факти искам да придобия автомобил на изплащане . Като продавачът на автомобила ще си получава ДИРЕКТНО сумата 300 лв. от Съдия-изпълнител. Ясно нали? Ако длъжникът е изряден и съдия-изпълнител също е изряден няма проблеми. Но ако длъжникът ИЗЧЕЗНЕ, няма вноски и пр. ,това вече е проблем на фирмата дала ми автомобила. !Да си търси длъжника-така е по договора между мен и автофирмата !
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии