начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Запор от ЧСИ от 2003 година

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор от ЧСИ от 2003 година

Мнениеот wast75 » 13 Май 2019, 19:07

Здравейте, :)
днес бях в КАТ - София, за да дерегистрирам една от служебните ни коли, но ме върнаха, защото фирмата имала запор. Дори не знаехме. :|
Интересното е, че в НАП и търговския регистър, нямаме запори към 13.05.2019 год.
Дори няма запор с дадения номер или дата 07.10.2003.
От КАТ ми дадоха номер и дата на запора. Но не ми дадоха име на ЧСИ-то, което е наложило запора.
Можете ли да ми кажете, как да намеря името на ЧСИ-то, за да свали този измислен запор и да си оправим колите?
wast75
Нов потребител

Re: Запор от ЧСИ от 2003 година

Мнениеот telman » 13 Май 2019, 20:51

Пускате справка - попълва се в интернет. Справка за длъжници към ЧСИ. Ще излезят номерата и ще се ориентирате по номера на делото - например по годината - но тук имате стар запор от Държавен съдебен изпълнител.
telman
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 13 Май 2019, 21:50

Тъй като запорът е от 2003 г., справка от Камарата на ЧСИ няма да Ви свърши работа. Идете в съдебно-изпълнителната служба при съответния районен съд/Държавен съдебен изпълнител/, където е седалището на дружеството, и направете справка в деловодството по ЕИК за образувани срещу дружеството изпълнителни дела. След това искайте да бъде прекратено изпълнителното дело /ако все още не е прекратено/ и вдигане на запора.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот wast75 » 23 Май 2019, 16:25

Здравейте,
Имам нова информация.
Днес бяхме при нотариус, за да прехвърлим една кола от физ. лице (собственика на фирмата) на фирмата. И не стана. При нот. излезе, че физ. лице има запор. В системата му излезна, че ''има запор в регистъра на КАТ - София''.
Отидохме в КАТ, като се чудим от къде е този запор. Имаше само един фиш от 50 лв. за скорост от 2015 год, връчен днес, платен днес... В кат във видеоконтрол провераха за запор и нищо не излезна
Отидохме пак да се пробваме да отпишем служебната кола и пак не стана. На гишето за пускане и спиране от движ излиза, че фирмата има зарор от държавен съдия изпълнител. С 300 зора ми з дадоха инфо, че запорът е ТД София - Младост.
wast75
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 29 Май 2019, 01:55

wast75 написа:На гишето за пускане и спиране от движ излиза, че фирмата има зарор от държавен съдия изпълнител. С 300 зора ми з дадоха инфо, че запорът е ТД София - Младост.

Е това няма как да е вярно. Съдия изпълнителите не налагат запори по вземания на ТД от 2000 г., през 2003 г. се налагаха от публични изпълнители при Агенцията за държавни вземания /които не са съдия изпълнители/.
Идете в НАП и там питайте дали сте имали изп. дело и какво се случва с него.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Общи дискусии