начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Иск по чл. 29,ал.1,предл. 3 от ЗТРРЮЛНЦ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иск по чл. 29,ал.1,предл. 3 от ЗТРРЮЛНЦ

Мнениеот ah14881488 » 25 Окт 2018, 13:25

Здравейте и предварително благодаря на всички отзовали се!
Имам елементарен въпрос, по който разговарях с 2-а адвокати и ми дадоха две коренно различни становища и съм объркан.
Въпроса ми е супер елементарен.
Ищец съм по иск по чл. 29,ал.1 от ЗТРРЮЛНЦ с молба да бъде обявено вписано в ТР обстоятелство за несъществуващо.
На 1-а инстанция(ОС) исковата молба е отхвърлена.
След подадена въззивна жалба делото вече е обявено за решаване в Апелативен съд.
Въпроса ми е, подлежи ли на касационно обжалване въззивното решение по тези искове?
Един ми каза ,,да, подлежи'', друг ми каза ,,не, не подлежи'' и съм объркан, а ми е адски важно!
Живи и здрави, благодаря!
ah14881488
Младши потребител

Re: Иск по чл. 29,ал.1,предл. 3 от ЗТРРЮЛНЦ

Мнениеот svegrigorov » 29 Окт 2018, 10:51

Ако окръжният съд се е произнесъл с решение и то бъде потвърдено от апелативен съд, тогава подлежи на обжалване пред ВКС.
svegrigorov
Потребител

Re: Иск по чл. 29,ал.1,предл. 3 от ЗТРРЮЛНЦ

Мнениеот ah14881488 » 31 Окт 2018, 11:39

МНОГО БЛАГОДАРЯ!
Втория адвокат, с който се консултирах това е имал предвид.Думите му бяха ,,в някои случай подлежи на обжалване пред ВКС, в други не.'', избистри ми се картинката!
Живи и здрави да сте!
ah14881488
Младши потребител

Назад към Търговско право