- Дата и час: 18 Дек 2024, 22:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗБОРИ - БЕЗ ПРАВО НА ИЗБОР!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
ИЗБОРИ - БЕЗ ПРАВО НА ИЗБОР!!!
Отново е предизборен период. Отново ни обзема тръпката и треската на "нейно височество бюлетината". Един виц - партиен лидер изнасял лекция пред множество хора по време на предизборна агитация. Заявил високо да го чуят всички - "Уважаеми дами и господа. След изборите ние ще живеем много по -добре." От задните редици се чува плах глас - А ние???
- ошашавения
Re: ИЗБОРИ - БЕЗ ПРАВО НА ИЗБОР!!!
"Да ударим келепира", прав е Бай ти Ганя :),... Изборите започнаха мн отдавна... Избирам празната бюлетина, изборът - нямаш избор, "всички са маскари", някак си и по-малкото зло ми се струва голямо зло... ?!?
- gluharche
- Младши потребител
Демокрацията е:общо събрание на два вълка и една овца,които трябва да решат,кого да изядат за обяд.
- ipon
- Потребител
Dobre, razbrah otnochenieto vi, no az iskam konkretna informacia koi sa partiite i za kogo e po-dobre da se glasyva sega, pri polojenie, 4e vsi4ki v BG "всички са маскари" ?
az jiveia v France i smiatam da glasyvam, no tyk v POsolstvoto niama gram informacia. po Internet sa samo opluvania i spletni. KOi, spored vas e tozi koito nai-dobre 6te svarchi malko rabota za ob6toto blago v BG ?! a ne smao zasobsvenia si djob ?!
az jiveia v France i smiatam da glasyvam, no tyk v POsolstvoto niama gram informacia. po Internet sa samo opluvania i spletni. KOi, spored vas e tozi koito nai-dobre 6te svarchi malko rabota za ob6toto blago v BG ?! a ne smao zasobsvenia si djob ?!
- margcha
- Младши потребител
Ами ако имаш личен приятел, който се е кандидатирал за изборите, гласувай за него. Ако имаш приятел дето имаприятел който се е кандидатирал за изборите, гласувай за него. Ако искаш да се уредиш с нещо дето има връзка с някой дето се е кандидатирал за изборите, гласувай за него.
Изобщо, гласувай с личен интерес. Трябва да си в играта и да знаеш защо те е яд че си или не си гласувал за спечелилия накрая.
А може изобщо да не гласуваш.
За мен лично не е избор да избираш межу две злини по-малката.
Успех на изборите!
Изобщо, гласувай с личен интерес. Трябва да си в играта и да знаеш защо те е яд че си или не си гласувал за спечелилия накрая.
А може изобщо да не гласуваш.
За мен лично не е избор да избираш межу две злини по-малката.
Успех на изборите!
- **
гласувайте за всеки друг но не и за българофобите Доган и Симеончо.Това са гробокопачите на България и на българите,двуличници чието место е на остров Белене.
- ipon
- Потребител
Изборите не променят нищо, ако го правеха щяха да ги забранят.
- marko
Ипон, за кого да гласуваме? Това което пишеш е ясно, но кой от кандидатите не е гробокопач на България, или не е ставал? БСП ли, които се готвят да вземат властта? СДС ли, които най-безцеремонно и отявлено демонстрираха богатството си в един много тежък за България период? Доган ли? или някакви нови партийки, световно неизвестни, семейни ООД-та? Софиянски ли, Мозер ли? ????? Това ще са може би най-трудните от гл.т на личен избор, и най-съдбоносните от 89г насам избори за България от гл.т на необходимостта за коалиране между толкова противопоставени партии. А коалиционното правителство е от всички варианти може би най-лошия....
- Иван
Иван написа:
> Ипон, за кого да гласуваме? Това което пишеш е ясно, но кой от
> кандидатите не е гробокопач на България, или не е ставал? БСП
> ли, които се готвят да вземат властта? СДС ли, които
> най-безцеремонно и отявлено демонстрираха богатството си в един
> много тежък за България период? Доган ли? или някакви нови
> партийки, световно неизвестни, семейни ООД-та? Софиянски ли,
> Мозер ли? ????? Това ще са може би най-трудните от гл.т на
> личен избор, и най-съдбоносните от 89г насам избори за България
> от гл.т на необходимостта за коалиране между толкова
> противопоставени партии. А коалиционното правителство е от
> всички варианти може би най-лошия....
Политолозите врещат: "ТОва ще бъде първият вот, който няма да е отрицателен". МОже би защото минус по минус прави плюс. Всички български партии са натрупали негативи.
Но, ако както казва ** не изберете по-малката злина, то оставяте на другите да изберат по-голямата с двете ръце.
> Ипон, за кого да гласуваме? Това което пишеш е ясно, но кой от
> кандидатите не е гробокопач на България, или не е ставал? БСП
> ли, които се готвят да вземат властта? СДС ли, които
> най-безцеремонно и отявлено демонстрираха богатството си в един
> много тежък за България период? Доган ли? или някакви нови
> партийки, световно неизвестни, семейни ООД-та? Софиянски ли,
> Мозер ли? ????? Това ще са може би най-трудните от гл.т на
> личен избор, и най-съдбоносните от 89г насам избори за България
> от гл.т на необходимостта за коалиране между толкова
> противопоставени партии. А коалиционното правителство е от
> всички варианти може би най-лошия....
Политолозите врещат: "ТОва ще бъде първият вот, който няма да е отрицателен". МОже би защото минус по минус прави плюс. Всички български партии са натрупали негативи.
Но, ако както казва ** не изберете по-малката злина, то оставяте на другите да изберат по-голямата с двете ръце.
- Пионерче
Иване,съгласен съм с тебе,но ми се струва,че можем да рискуваме и да гласуваме за Атака на Волен Сидоров или за Веселин Данов от Варна/син на покойния бай Христо Данов/ или за партията на Иван Славков-Батето "Напред България.?Време е чрез масово гласуване да попречим на хора като Доган и тези които го лансират и контролират задкулисно да попаднат отново във властта.!?
- ipon
- Потребител
Напротив - този вот ще бъде анти БСП! На предходните парламентарни избори не гласувах, но този път няма как - колкото и да не ми допадат останалите партии и коалиции, комунистите не трябва да бъдат допускани да "овладеят властта в центъра и по места"!:))))
- gega
да, това не е е пропартийна агитация:
[img]http://195.234.236.193/kristoff/img/BG.gif[/img]
[%sig%]
[img]http://195.234.236.193/kristoff/img/BG.gif[/img]
[%sig%]
- Пионерче
Колеги,
Хайде да не се компрометираме на партийна основа и да анализираме изборите от наша си, професионална гледна точка.
Коя партия предлага подобряване на ситуацията в нашата гилдия? Кой говори за подобряване на юридическото образование, за въвеждане на единен държавен ПИСМЕН изпит за всички вузове, за въвеждане на доброволна "правна застраховка" за гражданите, за увеличаване на щата в съдебната система, за въвеждане на ДДС, за мястото на търговския регистър и т.н.
Все неща, които са важни за нас, но не се говори, а само на парче и стихийно се кърпи без концепция. Вярно, има по-жизненоважни проблеми, но развитието на една държава трябва да върви паралелно във всички сфери.
Тук се сещам за една аналогия, на която се спрях днес. Мернах по Канал 1 филма за Цар Борис I, Покръстването. В сравнение с обществата в Рим и Константинопол България наистина е била много назад по това време. В тази връзка идеята за приемане на Християнството и въвеждане на славянската писменост е била наистина далновидна и модерна за времето си крачка. Толкова модерна, колкото на нас сега ни се струва масовата компютъризация на училишата, която щяло да изведе България на първо място в Европа по този критерий. Или приемането на европейските норми за контрол на качеството ISO ..... Звучи модерно, но да не стане все едно да караме Порше с ниско окачване по нашенски улици, ще се счупи. Затова развитието трябва да е паралелно, във всички сфери. На мен честно казано ми се стори, че едно време при Цар Борис I много, много не сме били доузрели, но все пак историческите факти ме опровергават. Постингът ми съвсем придоби вида на есе на свободна тема.....
Хайде да не се компрометираме на партийна основа и да анализираме изборите от наша си, професионална гледна точка.
Коя партия предлага подобряване на ситуацията в нашата гилдия? Кой говори за подобряване на юридическото образование, за въвеждане на единен държавен ПИСМЕН изпит за всички вузове, за въвеждане на доброволна "правна застраховка" за гражданите, за увеличаване на щата в съдебната система, за въвеждане на ДДС, за мястото на търговския регистър и т.н.
Все неща, които са важни за нас, но не се говори, а само на парче и стихийно се кърпи без концепция. Вярно, има по-жизненоважни проблеми, но развитието на една държава трябва да върви паралелно във всички сфери.
Тук се сещам за една аналогия, на която се спрях днес. Мернах по Канал 1 филма за Цар Борис I, Покръстването. В сравнение с обществата в Рим и Константинопол България наистина е била много назад по това време. В тази връзка идеята за приемане на Християнството и въвеждане на славянската писменост е била наистина далновидна и модерна за времето си крачка. Толкова модерна, колкото на нас сега ни се струва масовата компютъризация на училишата, която щяло да изведе България на първо място в Европа по този критерий. Или приемането на европейските норми за контрол на качеството ISO ..... Звучи модерно, но да не стане все едно да караме Порше с ниско окачване по нашенски улици, ще се счупи. Затова развитието трябва да е паралелно, във всички сфери. На мен честно казано ми се стори, че едно време при Цар Борис I много, много не сме били доузрели, но все пак историческите факти ме опровергават. Постингът ми съвсем придоби вида на есе на свободна тема.....
- dimizz1
Отива бабичка да гласува, но си забравила очилата. До тъмната стаичка стои "наблюдаващ" и бабата му казва:
- Сине, помогни ми да си попълня бюлетината.
Той й помогнал.
- А за кого гласувах? - попитала старицата.
- Бабо - строго я скастрил наблюдаващият, - у нас изборите се тайни!
- Сине, помогни ми да си попълня бюлетината.
Той й помогнал.
- А за кого гласувах? - попитала старицата.
- Бабо - строго я скастрил наблюдаващият, - у нас изборите се тайни!
- vot
на вниманието на всички, включили се в предизборната надпревара:
като "важна" електорална единица, предоставям вниманието си за предизборни агитирания под всякаква форма
P.S. Предпочитам агитацията да е под формата на хубаво кафе, тиха музика и лека светлина в компанията на снажни членки на младежкото Ви движение.
А ко не е по силите Ви може и мешана скара, темпераментнамузика и дашни сервитьорки,безплатен алкохол и никакви задръжки
като "важна" електорална единица, предоставям вниманието си за предизборни агитирания под всякаква форма
P.S. Предпочитам агитацията да е под формата на хубаво кафе, тиха музика и лека светлина в компанията на снажни членки на младежкото Ви движение.
А ко не е по силите Ви може и мешана скара, темпераментнамузика и дашни сервитьорки,безплатен алкохол и никакви задръжки
- **
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|