начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЧЕСТИТО ЗАВРЪЩАНЕ!ДОБРЕ ДОШЛИ ОТНОВО В ЕВРОПА!

Мнениеот stavrev » 30 Апр 2005, 17:11

Абе,те въобще и не искаха да започнат преговори с Турция, но нали знаеш кой буквално ги принуди? Така че нищо чудно,след някоя друга годинка да ги приемат набързо и без разни "формалности" като референдуми.

А за филтъра ,плацдарма и другото си напълно прав,но няма пречка да променят ролята ни в бъдеще.Кой ще им попречи?
stavrev
Потребител

Мнениеот enigma » 30 Апр 2005, 17:37

Ами за какво друго можем да служим!?

За Турция да - ама да признаят геноцида, да се признаят с Кипър и да се оправят с кюрдите - това там си е жива гражданско война - не го виждам в обозримо бъдеще - а за референдума - не помня основанията - но се счита за необратимо.
enigma

индуктивно мислене

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 19:43

enigma, при всички мои уважения, това че един - двама ще заживеят по-добре, далеч не е мотив за останалите 98% да се зарадват, ако има се орежат крилцата, за сметка на другите..
Съгласно твоята логика (ако правилно съм те разбрал), приложена по метода на индукцията (от частно - към общо), би следвало народите, които МОГАТ, да си МОГАТ!!! А, други едни нации, все чакат някой друг да ги "оправи" , с извинение за двусмислието. Аз не искам, друг да ни дава "ъкъл", как да скубем кокошки. И, бидейки в над 50 държави (служебно, а не защото не съм си намерил мястото), смея да сравнявам и да си правя изводи: наистина някои могат, други - не. Аз просто искам, да си помогнем сами, а не да служим на други, които в никакъв случай няма да ни жалят като свои.
Ако съм евроскептик, то е само, защото ИСКАМ да вървим напред, с разум и по съвест, но не наложени ни отвън! - Мотивите за съмненията ми са за друг форум..

Здраейте!
Ant

Мнениеот stavrev » 30 Апр 2005, 19:50

Между другото преди няколко дни турски "историци" извадиха "неопревержими" доказателства, че не е имало геноцид срещу арменците. Ето,те не искат да си признаят престъпленията от преди 90 години, а пък каво да говорим за сегашните като окупирането на северен Кипър.

Е,как можа да го напишеш това че не ставаме за нищо друго?!То е вярно,но при сегашното ни състояние.Иначе ако се развиваме като една нормална държава ще станем и за други неща.Нали уж този резултат се цели с влизането ни в ЕС?
stavrev
Потребител

Re: ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 19:56

Остави я (Ралица) - няма да разбере! Може и да е "от новообразованите", но на мен лично, ми се струва, че по-скоро е пропуснала доброто възпитание.
Оттам, нататък - не сме от един вид..
Ant

Мнениеот enigma » 30 Апр 2005, 20:04

Ами те точно такива условия им поставиха от ЕС на турците - и затова смятам, че преговорите са византийски номер - има ги, ама резултата ще е нулев при това положение на нещата и това се знае отнапред
.
А за "неставането" - имам предвид, че дори и да се "оправим" - не сме и няма как да сме нито особен икономически фактор нито военен на европейската арена, да не говорим за световната. Това мисля е неопорим обективен факт. Имаме едно превъзходно географско положение и това е.

Дано поне навлизането на правилата от ЕС, а и на парите ни дадат шанс да се вземем да си оправим поне личния статус - всеки отделно и заедно. Аз съм много скептичен относно възможността да го направим със собствени сили - особено след 16 години безплодни опити - това май също става неоспорим факт. Това е и отговорът ми за Ант.

Респект.
enigma

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 23:33

"Абе", Раличке, вземи прочети и някоя книга с твърди корици! Прочети нещо откъм икономика, финанси, политология, история... Като не можеш сама да анализираш. Стига ни пледира с цитати от новините!

Хайде, успех и, дано след години да сме в състояние да обсъдим резултата!
Ant

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 23:40

Не чухте ли изказването преди няколко дни по повод на новия Папа - Англия, Франция и Германия (Прусия) ни били освободили от Турско РОБСТВО на Берлинския конгрес, представете си?!

Не е ли ясно, какво означава такова изказване по българска телевизия?????!!!!! А Бисмарк, беше ни нарекъл "конекрадците от долни Дунав" и ни мразеше и в червата си. И, това е дни преди подписването на Прословутия Договор!

Къде е достойнството на нашата нация в тази плоскост? Тези са, които ни "приемат при себе си".
Ant

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 23:44

Де да зависеше!
И аз бих искал!

Хайде, питай някой нашенец с три дипломи, четири езика и германски паспорт, как го приемат "на мястото на събитието" - защото имам такъв пример. Отговорът - на ПОЛОВИН ЗАПЛАТА!

Жалко, но факт!
Ant

Неопозитивизъм?

Мнениеот Ant » 01 Май 2005, 01:57

Благодаря!
Лично аз се надявам БГ геният да се поразмърда.
Слабичък е, наистина, ако му пречат, то няма как да се справим.
Че имаме много трески е вярно, но че ни се пречи да вървим по пътя си по естествен начин е толкова вярно, колкото е било и през 1919 , 1878 и т.н...

Жалко.
Ant

Re: Неопозитивизъм?

Мнениеот stavrev » 01 Май 2005, 11:30

Не е жалко, а такъв е животът.Положението ни е лошо сега,защото както преди сме загубили войната.Но тя продължава, тя никога не е спирала.
Конкуренцията е огромна и ние просто трябва да се борим за интересите, а това става когато на първо място изберем управници, които слагат тези интереси НАД ВСИЧКО, над празни идеали ,над интернационални брътвежи, над замъглени теории. Особено сега.
stavrev
Потребител

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:10

Колежке, честно казано, аз се натъквам на съвсем други статистики... Струва ми се, че за песимизъм и ретроградно мислене място няма....
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:12

Супер, значи сме на едно мнение
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:14

Ант... наистина не сме от един вид.... ти си гола вода.
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:18

Значи, с тези разсъждения Вашите, наистина никога няма да бъдете равни на европейците.....
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:20

Прав сте много, колега
Ралица

Мнениеот Йоанна » 03 Май 2005, 10:43

Хахахха...
Точно така си е!
Йоанна

Малцинството мислещи

Мнениеот Ant » 03 Май 2005, 11:20

да.
Само дета така мислят всички, но не върши никой.
Но и това е животът.

Ще дойде ден и за нас някога, но не чрез ЕС.
Това не означава и непременно - без ЕС.
Ant

Мнениеот Йоанна » 03 Май 2005, 11:29

И какво от това?Важното е,че сега ние сме 50 години след тях!Ама ние сега,защото няма с какво да се похвалим,ще се ровим в историята и ще си "смучем" от пръстите поводи за национална гордост!Я,стига!Писна ми все да ми казват колко трябва да бъда горда от бг историята.Е,хубаво-гордея се!Ама това никак не ми помага в настоящето.Все си мисля,че някой(политиците,например) иска да ни отклони вниманието от ежедневните проблеми и затова все това повтаря.Нямам нищо против,ама мен повече ме засяга настоящето и бъдещето.А,ако някой е решил,че му е по-добре да лежи на стари лаври и да живее в миналото...нека му!
Йоанна

Мнениеот вецов » 03 Май 2005, 12:10

Илюзия Русия е нашата търговия
вецов

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии