начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Удостоверение за тежести

Казуси за недвижими имоти

Удостоверение за тежести

Мнениеот dani81 » 06 Юни 2016, 09:35

Здравейте ,

декември месец си купих апартамент ново строителство. Сега трябва да извадя удостоверение за тежести 10 г назад на земята, но в Агенцията ми искат страите нотариални актове . Аз обаче съм закупила имота от строителя и нямам как да ги намеря . Моля за съвет и как да се справя с казуса.
dani81
Нов потребител

Re: Удостоверение за тежести

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Юни 2016, 13:28

Това са нелепици - именно с договора за строителство се издава. Сега - можете да тръгнете по ЕГН проверка, назад, не знам какво да кажа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 06 Юни 2016, 14:02

dani81 написа:Здравейте ,

декември месец си купих апартамент ново строителство. Сега трябва да извадя удостоверение за тежести 10 г назад на земята, но в Агенцията ми искат страите нотариални актове . Аз обаче съм закупила имота от строителя и нямам как да ги намеря . Моля за съвет и как да се справя с казуса.

Можете да намерите документите. Погледнете в края на нотариалния си акт. Там са описани приложените документи. Виждате № на акта на вашия продавач. Намират ви го, и ви го копират. И така - назад. На всики праводатели. Не се ограничавайте само с 10 години. Искайте поне откакто службата по вписванията води електронен регистър.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот dani81 » 24 Юни 2016, 12:15

Здравейте,

ами ходих снимах нотариалните актове, включително на земята , но пак ми издадоха за 5г. Сега ходих да възразявам, но измислиха, че трябва да се пусне искане само за земята и искат скица. Аз дали ще мога въобще да извадя такава ?
dani81
Нов потребител

Мнениеот barakuda » 25 Юни 2016, 01:02

Иван говори глупости. Искайте скица от строителя или от нотариуса на строителя.
barakuda
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Юни 2016, 01:16

Не говоря глупости, може да бъркам, но за мен е формализъм скицването.
Имаш първичен нотариален акт и изведнъж - не можеш да се докажеш. Не знам какво да се представи. Аз така ми отказваха нещо в Брезник, та писах - та брисах, не знам - колегите може и да са прави. Трябва да се комплектова максимално.
Имам откази от вписване - но не са фатални.
Греша впрочем - но ми е замътена малко процедурата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Юни 2016, 01:20

Аз пък си мисля, че малко късничко вЪпросителят се е сетил/а да проверява тежестите върху имота (земята де)...
Възможни са изненади... Не ми се иска да се окаже попаднал/а в поредния капан. Пу, пу, да не се случва.

Скицата е най-малкият проблем :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 25 Юни 2016, 10:12

Купили сте апартамент в сграда ново строителство, с изчерпано градоустройство. За какво ви е УТ за парцела? Теоретично може да възникне проблем между собственик и следващи кандидат такива, до строителя, но това ще е екзотика и последиците им ще попаднат в т.нар. институт "незаконно забогатяване".
Аз лично бих проверил дали продавача не е в производство по несъстоятелност.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот dani81 » 25 Юни 2016, 17:10

Не съм се сетила късно...Това вече е вадено когато изповядвахме сделката .... Сега ми трябва за банков кредит. Въпроса е как да си извадя такова .
dani81
Нов потребител

Назад към Имотни казуси