начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Търся адвокат

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат

Мнениеот arsian » 11 Май 2016, 20:24

Търся къдърен и способен адвокат по наказателно право.
Делото е на 16.05 2016г.
arsian
Нов потребител

Re: Търся адвокат

Мнениеот nk7702n » 12 Май 2016, 12:11

Е, как така за наказателно дело из форумите? Много несериозно. :roll: Потърсете препоръки, отидете до съответната Адвокатска колегия!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот arsian » 13 Май 2016, 15:44

Запознах се с половината адвокатска колегия.
Извинявам се ако засегна някой,но повечето от тях сега започнаха да си учат законите за след седмица да ги приложат.Евала!
arsian
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Май 2016, 12:21

arsian написа:Запознах се с половината адвокатска колегия.
Извинявам се ако засегна някой,но повечето от тях сега започнаха да си учат законите за след седмица да ги приложат.Евала!

Вие като неюрист как установихте това, ако не е тайна? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ilian_todorov » 17 Май 2016, 13:48

arsian написа:Търся къдърен и способен адвокат по наказателно право.
Делото е на 16.05 2016г.

Ако не е тайна за какво е делото и какво се случи на първото съдебно заседание? :?:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот 11111111111 » 29 Май 2016, 20:37

Делото е на 16.05 2016г.

И аз търся, но няма.

nk7702n написа:Е, как така за наказателно дело из форумите? Много несериозно. :roll: Потърсете препоръки, отидете до съответната Адвокатска колегия!

Какво значи несериозно? А facebook не е ли форум? А не го ли ползват хората с претенции да са най-сериозните?

А, който все пак не може да намери препоръки? Не всеки контактува и може да иска от други хора да му намират адвокати. Затова човек влиза в Интернет и гледа какво има. Няма и случай, когато адвокат не може да ми свърши работа, да не го попитам да каже някой, който да може. И няма случай да си ми дали такъв.

Разбира се, най-честият отговор е, че в страната няма правосъдие, а още по-малко справедливост. Но поне първото да имаше. Казват, че всичко е мафия и сме дотук.

Какво значи Адвокатска колегия? Това да не е онази сграда с много врати на адвокати - да не искате да чукаме на всяка врата на ред (без уговорена среща) докато намерим някой, който да ни свърши работа?

nk7702n написа:

Много е просто - слушаш ги какво говорят и съпоставяш с това, което е, виждаш какво знаят и какво не. И разбираш, че с даден закон не са работили с години, ако не и никога. И така разбираш, че никаква реално полезна работа не могат да ти свършат.
11111111111
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Юни 2016, 21:11

11111111111 написа:
Делото е на 16.05 2016г.

И аз търся, но няма.

nk7702n написа:Е, как така за наказателно дело из форумите? Много несериозно. :roll: Потърсете препоръки, отидете до съответната Адвокатска колегия!

Какво значи несериозно? А facebook не е ли форум? А не го ли ползват хората с претенции да са най-сериозните?

А, който все пак не може да намери препоръки? Не всеки контактува и може да иска от други хора да му намират адвокати. Затова човек влиза в Интернет и гледа какво има. Няма и случай, когато адвокат не може да ми свърши работа, да не го попитам да каже някой, който да може. И няма случай да си ми дали такъв.

Разбира се, най-честият отговор е, че в страната няма правосъдие, а още по-малко справедливост. Но поне първото да имаше. Казват, че всичко е мафия и сме дотук.

Какво значи Адвокатска колегия? Това да не е онази сграда с много врати на адвокати - да не искате да чукаме на всяка врата на ред (без уговорена среща) докато намерим някой, който да ни свърши работа?

nk7702n написа:

Много е просто - слушаш ги какво говорят и съпоставяш с това, което е, виждаш какво знаят и какво не. И разбираш, че с даден закон не са работили с години, ако не и никога. И така разбираш, че никаква реално полезна работа не могат да ти свършат.

Категоричността, с която говорите, ми подсказва, че нямате достатъчно опит и познания, за да прецените кой колко познава законите, още по - малко да разберете каква работа може да Ви свърши. Адвокатската колегия е онази сграда, в която могат да Ви дадат нужната информация за всеки адвокат в съответния съдебен район, а при необходимост ще Ви упътят и за реда за предоставяне на служебна защита по ЗПП. Не считам за необходимо да Ви убеждавам в каквото и да било.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Юни 2016, 22:23

Поне за кой град става въпрос. Смисъл поне за кой град е събитието - тоест - къде се гледа делото. Мога да се сетя за имената и адреса на някой.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот 11111111111 » 07 Юни 2016, 08:44

nk7702n написа:Категоричността, с която говорите, ми подсказва, че нямате достатъчно опит и познания, за да прецените кой колко познава законите, още по - малко да разберете каква работа може да Ви свърши. Адвокатската колегия е онази сграда, в която могат да Ви дадат нужната информация за всеки адвокат в съответния съдебен район, а при необходимост ще Ви упътят и за реда за предоставяне на служебна защита по ЗПП. Не считам за необходимо да Ви убеждавам в каквото и да било.

Категоричността говори за точно обратното, а и тя идва от опита и равносметката за свършеното или несвършеното в миналото от същите адвокати. Не виждам каква ценна информация може да ми бъде дадена, която да не е известна по друг начин.

ivan_lawyer написа:Поне за кой град става въпрос. Смисъл поне за кой град е събитието - тоест - къде се гледа делото. Мога да се сетя за имената и адреса на някой.

Мисля, че щом не е споменат изрично град, по подразбиране това е София.
Не мисля, че бих взел съвет от кучкар за каквото и да е.
11111111111
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 07 Юни 2016, 09:02

Работливите адвокати са малцина - не мога да им цитирам имената, но вършат работа - наказателните дела са доста печеливши, но са и доста специфични - те са едни кодекси, едни практики, аз съм корифей, но не се бутам там. Но си е специфика - сега не съм специалист по всичко. Не се бутам по административни дела, по наказателни, по брачни, макар да съм блестящ стратег, учил съм се от най-добрите джедаи. Но - се налага понякога, да ползваш и наказателните кодекси. Специализирал съм се в гражданското право и отчасти търговското , но не владея несъстоятелност. Но има интердисциплинарни хватки - в които съм много добър.
Тоест, - има всякакви методики на развитие на една процедура.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Наказателно право