начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

промени в НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промени в НК

Мнениеот neda6868 » 11 Дек 2015, 23:44

Здравейте!Някой може ли да ми каже ще има ли гласуване на НК ,кога и какви промени предвижда закона,свързани с доживотните присъди и условно предсрочното освобождаване.Може ли информация,къде мога да прочета нещо за промените.По точно ме интересува работата на наказателната комисия и как ще става условното предсрочно освобождаване.Също ме интересува къде мога да намеря правилника по който работи наказателната комисия.
Благодаря предварително!
neda6868
Нов потребител

Re: промени в НК

Мнениеот bludniq_sin » 14 Дек 2015, 11:28

Ако имаш предвид нов НК - съмнявам се да е скоро след дебатите по последния предложен проект. Ако говориш за конкретни промени в закона там няма да намериш правила за работата на комисията, която те интересува. По-скоро прочети закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража. В чл. 73 в тоя закон е предвидена комисията, която може да предлага пред съответния окръжен съд някой да бъде предсрочно освободен. В правилника за прилагане на тоя закон е предвидено, че главния директор на ГДИН издава правила за работа на комисията (чл. 55). Тук има един линк, който съдържа едни такива правила, но като гледам това е проект или нещо такова (от 2011 г.) http://www.arspbg.org/cgi-bin/e-cms/vis ... n=000026&g (доста е кратък).
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Наказателно право