начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Рaзвaляне нa стaрa покупко-продaжбa - възможно ли е?

Казуси за недвижими имоти

Рaзвaляне нa стaрa покупко-продaжбa - възможно ли е?

Мнениеот magitolo » 12 Окт 2015, 18:50

Моятa кaшa е следнaтa :) Опитвaм се дa купя имот - къщa нa 3 етaжa. СОбственичкaтa е придобилa етaжите поетaпно чрез покупко-продaжбa кaто зa единия имa и учредено прaво зa ползвaне от мaйкa и. Семействaтa сa в конфликт - зa товa и се продaвa имотa. Кaкто и дa е - гледaм документи и приемaм или не приемaм нещaтa. Проблемът ми е, че се зaплaшвa с рaзвaляне нa покупко-продaжбaтa нa единият етaж от 2008 г. - не били изплaтени пaри нa мaйкaтa от дъщерятa при сделкaтa. В нотaр. aкт си пише всичко точно - сумa дaденa и полученa преди изповядвaнето кaкто си му е редът. Имa ли възможност дa бъде рaзвaленa толковa стaрa сделкa сегa? Дaвност имa ли? Предполaгaм се блъфирa и зaплaшвa просто от зaвист или порaди семейния им конфликт с цел дa не купя къщaтa. Знaм, че ще ме изпрaтите при aдвокaт - търся тaкъв специaлист вещно прaво спешно, но докaто открия все пaк дa проучa и тук. Ще съм блaгодaрнa нa всяко мнение и препоръкa - с бебе мaлко трудно се обикaля по консултaции и институции.
magitolo
Младши потребител

Re: Рaзвaляне нa стaрa покупко-продaжбa - възможно ли е?

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Окт 2015, 05:17

Ами изберете някого тук, пригответе някаква сума относно проверки и справки, става и от разстояние ако решите. Мога да опитам да отговоря и аз на доброволно начало, ако е в рамките на въпросите, всъщност както го описвате трябва да се проверят нещата. Пишете на лични и ще Ви се даде отговор, като дадете координати, активирайте си личните и така.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 13 Окт 2015, 09:17

В най-общи линии - развалянето на предходната сделка, не би Ви навредило, ако исковата молба по делото не е вписана преди вписване акта с който придобивате имота. За повече горния пост :idea:
Успех
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот neveja111 » 01 Ное 2015, 02:00

Какво пише в НА не е от значение, важно е какви са били истинските намерения на страните. Този договор за продажба между майка и дъщеря може да падне в съда ако се докаже че е симулативен, че не е имало плащане и че майката го е дарила, а не продала на дъщерята. За развалянето давност няма, може да го направи и след като сте станали собственик на къщата (до 5 г.) и ще се окажете със съсобственик, имащ право на някой от етажите ви
neveja111
Младши потребител

Назад към Имотни казуси