начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот miko_pk » 04 Дек 2014, 13:12

Колеги, каква е ползата от файдата, ако няма кяр или каква е ползата от това да изучиш в Института, да изтърпиш стоически едно чудо бабичони( Средкова), да си вземеш прословутата адвокатура и да се чудиш какво да правиш!?
Драмата е в това, че аз работа имам, прилична, нормална, ходя с костюм и карам нова кола, работя с чужденци( културни хора), заплащането също е прилично- 1000 лева, НО за какво са ми тия дипломи, дипломки, уверения, удостоверения и тем подобни.
Ще кажете право не си работил- да , ама не- 4 години бях сътрудник на един дрътльо- смея да твърдя, че от него много научих и се ориентирам в материята. Видях обаче и тъмната страна- с адвокатстване пари изкарват само някой- шестаци, полоковници, масони- псевдо и кандидат такива, извършващи дейност за техните приятели- шестаци, масони,дрътльовци! За съжаление в тях е капитала! И всичко води до ДПС..........За младите остават 500 лева на месец- не ме разбирайте погрешно- малцина докато се учат вземат изобщо нещо.Не съм алчен или неблагодарен, прост се чудя каква е тая професия, с която не можеш да се издържаш?
Ако решиш сам да се впишеш- отново самоубийство- несъвместимостта с трудово ПРО, те оставя на улицата, правната помощ и тя е една мъгла- там има 11 милиона недостиг- я плати държавата, я не! А и за жманго почивен ден няма- гепи когато му попадне. Та така, ако някой може каже къде вижда ползата от файдата, при острата липса на кяр, бих го поздравил. Дискусията считам за обща и важна -и студенцията е редно да си задава тези въпроси!
Последна промяна miko_pk на 04 Дек 2014, 17:44, променена общо 1 път
miko_pk
Потребител

Re: Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?

Мнениеот ivanov_p » 04 Дек 2014, 15:16

В правото трябва и диплома, само с фитнес не става!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот miko_pk » 04 Дек 2014, 16:41

Колега, именно обратното Ви казвам- дипломи един шкаф, а дъртака-полковник-масон, събира хонорара и иска да му работиш като младши за 500 лв- тука ще да е изначалната липса на файда- за какво ми беше и СУ и диплома и правоспособност, та и адвокатура отгоре? Как се гледа семейство с такива доходи? Wahnsinn...
miko_pk
Потребител

Мнениеот commodoro » 04 Дек 2014, 18:33

Сред юристите психичните заболявания са много често срещани.
commodoro
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 04 Дек 2014, 20:49

Право е момчето. Заплатите в България обезсмислят ученето. Не може на юрисконсулт да се плаща минимална адвокатска такса за едно дело, а на млад адвокат такса и половина. И ако за пенсиониран юрист 300 лв. към пенсията може и да са добре, за млад адвокат са на никъде.
Капитализъм!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jimi66 » 12 Юни 2019, 13:21

Много готино заглавие си постнал, много ме кефи - "Каква е ползата от файдата, ако няма кяр?"!

Ще си го запиша и като видя някой колега, ще му го задам!

Според мен, човек не трябва да разчита на доходи само от едно място. С тези знания от СУ, успоредно с адвокатурата, можеш да учредиш ( на името на роднина ) фирма и да развиваш някакъв бизнес. Да инвестираш в нещо, което да даваш под наем. Да работиш още нещо дребно на граждански договор.

Всичко е въпрос на идеи и смелост да се опиташ да ги реализираш.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 12 Юни 2019, 23:57

Никаква идея защо се реанимира тази тема след 5 години, явно е още актуална, но истината за мен е, че няма кяр, ако някой чака файда без да вижда ползата... от ученето. Да остави децата си недоучени, за да провери теорията -за нуждите на социологията. И, естествено, да учреди фирма на името на роднина :lol:
П.П. Не, че се подигравам, напротив - сещам се за собствения си брат, който, завършвайки най-реномирания за времето си техникум през 1992 г., влизаше в люти спорове с майка ми по въпроса дали ще кандидатства във ВУЗ с безапелационния аргумент "ама за какво да ставам беден, безработен инженер, като мога просто да съм мутра". Е, сега е шеф на IT - тата в българското представителство на един от най-големите световни технологични гиганти със заплата, която аз не мога да докарам чисти за 6 месеца и това е, защото майка ми му разби мутрата.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Общи дискусии