начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

завещание което не обявено преди смъртта на лицето

Казуси за недвижими имоти

завещание което не обявено преди смъртта на лицето

Мнениеот pitasht » 11 Юни 2014, 13:40

Имам едно лице което е направило завет или завещание- това ще преценя след като установим имуществото изцяло. Завещани са 4 ниви на съпругата му, те двамата нямат деца. Той почива през 2003год. и в продължение на 9 год тя не се позовава на завещанието и не го обявява. Едва след нейната смърт- 2012год. лицето на което тя завещава обявява нейното и неговото завещение.
Какво смятате породило ли е е действие това първото завещание на мъжа или е настъпило наследяване по закон? Няма законни наследници с право на запазена част за съжаление.
pitasht
Активен потребител

Re: завещание което не обявено преди смъртта на лицето

Мнениеот n_ikito » 11 Юни 2014, 19:53

Обявяването на саморъчно завещание не е елемент от фактическия състав, за да се породят неговите правни последици.
Успех!
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 11 Юни 2014, 20:52

Да и аз открих точно това. Благодаря.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 12 Юни 2014, 14:30

Ще опитаме с нищожност на завещанието. Имаме документ писан от наследодателя, в който и текста и подписа са видимо различни, но какво ще се случи - никога не се знае.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 12 Юни 2014, 17:04

pitasht написа:Ще опитаме с нищожност на завещанието. Имаме документ писан от наследодателя, в който и текста и подписа са видимо различни

Пробвай! При мен имаше подобен случай и успяха. Но не губи време! Обезпечи си иска :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Имотни казуси