начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Предизвестие за прекратяване на договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Предизвестие за прекратяване на договор за наем

Мнениеот clycraw » 31 Май 2014, 02:27

Здравейте, бих искал да разбера мнението ви за следния случай. Имам намерение да освободя преждевременно квартирата, в която живея. Договорът за наем е до 15 септември и затова ще се възползвам от възможността да напусна с едномесечно предизвестие (както е по договор). Само че в друг член от договора пише следното:
"Във всички случаи, когато настоящият Договор бъде прекратен по желание на Наемателя или поради причини, за които Наемателят е отговорен, преди изтичане на срока на договора, считано от влизането на договора в сила, същият дължи на Наемодателя неустойка в размер на един месечен наем."
Затова и наемодателя каза, че ако напусна с предизвестие ще ми удържи сума в размер на един месечен наем от парите, които съм дал като депозит при подписването на договора.
Предполагам, че щом има такъв член в договора (макар и отделен от члена, в който пише, че договорът може да се прекрати с едномесечно предизвестие) няма какво да направя, но все пак исках да попитам за съвет доколко това е коректно и дали мога да направя нещо в случая. Благодаря
clycraw
Нов потребител

Назад към Имотни казуси