начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Разваляне на договор!

Казуси за недвижими имоти

Разваляне на договор!

Мнениеот emil_dimitrov » 06 Май 2014, 12:55

Здравейте, извинявам се ако не пускам темата в правилният раздел.

Имам въпрос относно 1 казус. На 02.05 подписах някакъв вид (неформален) предварителен договор за наемане на жилище, тоест дадох капаро за апартамента и до 1 седмица трябва да подпиша договор за наем. В последствие след като дадох капарото разбрах, че помещението не е със статут на жилище и следователно е с промишлен ток! Този факт не ми беше съобщен от брокера преди да подпиша и да дам капарото. Въпросът е имам ли правно основание да разваля предварителният договор и да си взема парите?

Благодаря ви предварително за отговорите.
emil_dimitrov
Нов потребител

Re: Разваляне на договор!

Мнениеот Melly » 06 Май 2014, 14:48

emil_dimitrov написа:Здравейте, извинявам се ако не пускам темата в правилният раздел.

Имам въпрос относно 1 казус. На 02.05 подписах някакъв вид (неформален) предварителен договор за наемане на жилище, тоест дадох капаро за апартамента и до 1 седмица трябва да подпиша договор за наем. В последствие след като дадох капарото разбрах, че помещението не е със статут на жилище и следователно е с промишлен ток! Този факт не ми беше съобщен от брокера преди да подпиша и да дам капарото. Въпросът е имам ли правно основание да разваля предварителният договор и да си взема парите?

Благодаря ви предварително за отговорите.

"Това" което сте пописал не е предварителен договор за наем по см. на чл.19 ЗЗД, тъй като по всяка вероятност сте оставил тази сума в АНИ (агенция за недвижими имоти) като "стоп капаро" - често употребяван от тях термин.
Имате нужда от правна помощ, но не и тук по преразказ на случилото се.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот eurolinker » 06 Май 2014, 18:12

Накратко - подписаното от вас би ви послужило като разписка за сумата, която сте платили. Евентуално (т.е. в зависимост от съдържанието на документа) - би ви послужило като частен документ, съдържащ твърдения на АНИ, които ви ползват. Дали ще можете да си върнете сумата (изцяло или частично), зависи доколко убедителен ще сте пред АНИ.
Melly написа:Имате нужда от правна помощ, но не и тук по преразказ на случилото се.

+1
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 06 Май 2014, 21:25

emil_dimitrov написа:... наемане на жилище ...
... помещението не е със статут на жилище ...
... промишлен ток ...

Имате си всичко, какво не е ясно?

emil_dimitrov написа:да разваля предварителният договор и да си взема парите?

Правилният въпрос е: "... да ми върнат парите?"
И ето в тази връзка, опирате до :arrow:
Melly написа:... правна помощ, но не и тук ...
:!:

Здравей, Мели! :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот spectrum33 » 15 Май 2014, 19:28

Уважаеми г-не или г-жо, не знам точно, но от изложените от вас факти мога само да ви уверя, че сте ударили джакпот, без да искате, защото токът за промишлени нужди е доста по- евтин от този за
потребителска консумация.
spectrum33
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 15 Май 2014, 21:06

:shock:
neutralen
Активен потребител

Назад към Имотни казуси