начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Фалшифициран подпис на ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшифициран подпис на ТД

Мнениеот kumho123 » 10 Май 2014, 13:59

Здравейте,
на 15.04.2014г. започнах работа в магазин като продавач-консултант . Същият ден ми деше връчен ТД в един екземпляр и прекрепено към него Уведомление от НАП. Беше ми казано че този екземпляр е за мене и аз да реша дали да си го подписвам или не. След всекидневни молби към управителя да ми бъде даден и другият екземпляр на ТД за подпис същият не ми беше предоставен с думите че всичко е нарен и договора е пуснат и валиден.След около две седмици на 25.04.2014г си подадох молба за напущане като една от пречините беше тази ( и ред други ). След като повдигнах въпроса как са ми пуснали ТД без моя подпис ( в моето копие на договора също не съм сложил подпис ) започнаха да ми повишават тон и обиждат и да си тръгвам без да ми търсят предисвестиеи аз да не търся пари за тези 2 седмици работа при тях. Беше ми показах и ТД ( ксерокопие ) който е при тях и който уж аз съм подписал . Подписа имаше някаква бледа пеилика с моя - явно все пак някой сее постарал да го докара малко от малко.Проверих за все случай в НАП дали епуснат и от кога и найстина на 15.04.2014г си е заведен.
1. Ако заведа дело за фалшифициран подпис какви са шансовета да го спечеля и какво мога да изисквам ( глоба за фирмата , обещетение и т.н.)
2. Колко би се проточило подобен вид дело като се има на предвид че ще сеправят експертизи на почерка.Притеснението ми е най вече че аз си искам парите за тези две седмици и ако го водя месеци наред и много похабени нерви за 200 лв не си струва.
kumho123
Нов потребител

Re: Фалшифициран подпис на ТД

Мнениеот eurolinker » 10 Май 2014, 20:01

От наказателно дело инициирано от вас фин. резултат ще е отрицателен.
Съветвам ви да отидете в местната дирекция на Инспекция по труда, да представите "договора", да им обясните случилото се и да поискате съвет.
Успех.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот Pause » 10 Май 2014, 20:52

струва си, прави се доказателствено искане при липса на доброволно плащане ,а ако имате кредит привличате и банката като подпомагащта страна в гражданския процеса.Това е ваше диспозитивно право ,та така юридческа работа.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 10 Май 2014, 22:30

Pause написа:...в гражданския процеса.Т
Гражданския процес при липса на доброволно изпълнение си е в кърпа вързан. Питащият е пред дилема дали да сезира прокуратурата. А ако го направи, с идеята да се ползва от чл. 300 ГПК, всичко ми се струва някак си твърде безсмислено на фона на един 200 лв.
А от Инспекцията може и да си сезират прокуратурата...пак....
Pause написа:Това е ваше диспозитивно право ,та така юридческа работа.

Та така...може ли един логически превод на горния цитат ? :shock:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 10 Май 2014, 22:42

eurolinker написа:Та така...може ли един логически превод на горния цитат ? :shock:

Е, сега ... наставки, представки, членове, родове, запетайки, изказ, словоред, мисълта и нейният запис "черно на бяло" ... все едни такива, нЕк-ви неважни неща ...
Не мисля, че следва да се издребнява ... :?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Трудово право