начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съкращение

Мнениеот dan4060 » 03 Май 2014, 14:20

Здравейте.Работя в частна фирма вече 5 г на трудов договор-постоянен.Фирмата и дейноста и замира.Работодателят ми днес ми сподели ,че желае да ме съкрати и изпрати на борсата .Дейноста на фирмата ,ще упражнява сам-транспорт.Молбата ми е да ми кажете по кой член е най удачно да бъда съкратен .От двете страни се споразумяхме за 1 месец предизвестие -което, ще го работя.
dan4060
Нов потребител

Re: съкращение

Мнениеот sechka » 03 Май 2014, 15:04

Прекратяване на трудовия договор от работодателя с предизвестие

Чл. 328. (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1990 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
2. при закриване на част от предприятието или съкращаване на щата;
3. при намаляване на обема на работата;

И в двата случая ще можете да получите обезщетение от НОИ.
sechka
Младши потребител

Re: съкращение

Мнениеот dan4060 » 03 Май 2014, 17:00

Ясно но кой е члена -при трета точка - при намаляване на обема на работата;
.п.п. и колко процента от заплатата ще получа от ной
dan4060
Нов потребител

Назад към Трудово право