начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Прекратяване на ТД по чл. 220

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на ТД по чл. 220

Мнениеот miroslav85 » 28 Апр 2014, 21:15

Здравейте,

Днес устно съобщих на работодателя си, че имам предложение от друга фирма и възнамерявам да напусна работа при него в края на месеца, той не пожела да му давам писмено предизвестие с думите 'нали сме се разбрали...'. Ще подпиша предварително договор с друг работодател, който влиза в сила от 2 Юни, въпроса ми е дали ако се окаже така, че текущия ми работодател откаже да ме пусне по взаимно съгласие в края на Май месец, мога за 1, максимум 2 дена да си прекратя договора по чл. 220. Знам, че ще дължа една брутна заплата.
miroslav85
Нов потребител

Re: Прекратяване на ТД по чл. 220

Мнениеот iliana88 » 29 Апр 2014, 07:31

Чл. 220 не е основание за прекратяване на ТД. Подайте си писмено предизвестие за Ваша сигурност.
iliana88
Младши потребител

Re: Прекратяване на ТД по чл. 220

Мнениеот miroslav85 » 29 Апр 2014, 09:37

А по кой член си прекратявам договора без оредизвестие в гореописания случай?
miroslav85
Нов потребител

Назад към Трудово право