начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Аудиозапис като доказателство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Аудиозапис като доказателство

Мнениеот piligrim » 25 Апр 2014, 18:36

Здравейте!
Имам спор с работодателя ми,който най-вероятно ще се решава в съда.
Разполагам със запис на разговор между нас,който направих с телефона си и в който работодателят ми признава някои факти,които в съда би отрекъл.
Може ли този запис да се използва като доказателство в съда и при какви условия?
Благодаря!:)
piligrim
Младши потребител

Re: Аудиозапис като доказателство

Мнениеот kdkrastev1234 » 25 Апр 2014, 19:43

Не. Но ако подадете жалба в инспекцията по труда, понякога те го приемат.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот piligrim » 25 Апр 2014, 22:53

В съда не биха го приели при никакви обстоятелства,така ли?
Един приятел ми каза,че ако поискам експертиза на записа и се докаже,че не е манипулиран по какъвто и да е начин може да се приеме за доказателство...
piligrim
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 26 Апр 2014, 01:35

Записа не може да се приеме като доказателство. Не съм много запознат с терминологията, вероятно ще сбъркам, но той е по-скоро ... улика. Тоест нещо, което би могло да насочи разследващите къде да търсят доказателства, но той сам по себе си не е доказателство.
Т.е. записа може да бъде ползвам от разследващите във фазата на търсене на доказателства за престъпление, но не и като пряко доказателство. За да е доказателство, той трябва да е направен от съответните лица на съответната апаратура със съответните разрешения.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот portokal » 26 Апр 2014, 08:24

Тоя въпрос за аудио- и видеозаписите и снимките като доказателство по граждански дела доста отдавна е леко така спорен, но все пак приготви се да не го приемат, пък ако го приемат - добре дошло.
Можеш да потърсиш и стари теми във форума, има.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот piligrim » 26 Апр 2014, 08:32

Разбрах,благодаря за бързите отговори! :)
piligrim
Младши потребител

Назад към Трудово право