начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Отказ за даване на обяснение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за даване на обяснение

Мнениеот pesho19 » 03 Апр 2014, 21:48

Здравейте!
Днес бях привикан да давам обясние, поради жалба подадена срещу мен.
Аз обаче отказах и не написах нищо друго освен - отказвам да дам обяснение по случая.
Глупаво ли постъпих?
Самата жалба беше абсурдна...
И дали нещата които казах на полицая преди това са от значение?
И също така аз бях извикан по телефона, и отидох доброволно, това за разпит ли се брои?
И ако да, законно ли е да се прави разпит в присъствието на един полицай?
pesho19
Младши потребител

Re: Отказ за даване на обясниние

Мнениеот eurolinker » 03 Апр 2014, 22:08

Глупаво ли постъпих?
Оставете моралните категории "глупаво/умно"... Верният въпрос е "Това, което направих, ще има ли лоши последствия за мен?" Отговорът зависи от съдържанието на жалбата и куп др.фактори, но според мен краткият отговор е "По-скоро - не".
И дали нещата които казах на полицая преди това са от значение?
Не.
И също така аз бях извикан по телефона, и отидох доброволно, това за разпит ли се брои?
Е нали бяхте привикан да дадете обяснение?Защо го преквалифицирахте на "разпит"? Извикан сте за това, не сте дали същото. И едното и другото са законни действия/бездействия. Точка.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Re: Отказ за даване на обяснение

Мнениеот pesho19 » 03 Апр 2014, 22:17

Добре, много благодаря за бързия отговор!
pesho19
Младши потребител

Назад към Наказателно право