начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Имот във вилна зона през който минава електропровод

Казуси за недвижими имоти

Имот във вилна зона през който минава електропровод

Мнениеот peri64 » 04 Мар 2014, 13:03

Имам малко място във вилната зона на с.Свидня в който има ел. стълб и преминава електропровод.Един докато ме е нямало от енергото са влезнали и са изсекли две дървета защото пречели на жиците. Имат ли право на това и аз имам ли право на обещетение за това че техния стълб е в моят имот?
peri64
Нов потребител

Re: Имот във вилна зона през който минава електропровод

Мнениеот kdkrastev1234 » 06 Мар 2014, 12:13

В рамките на сервитутните зони имат такива права, макар че не е точно тоя пътя да ги реализират. Би следвало да те уведомят, да искат да ги махаш сам и респ. да ги махат за твоя сметка. Ама така и ти печелиш, че поне не са ти искали да им платиш. Това е при положение, че съоръжението им е законно /има строителни документи, вписано е и т.н./.
Сега водя едно дело, като искам да ми плащат наем за стълб и електропровод минаващи точно през такъв имот във вилна зона, които съоръжения са без каквито и да е документи и вписвания. Само че сме още на първа инстанция и само господ знае как ще евлюира практиката, докато приключим. :)
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот peri64 » 10 Мар 2014, 18:12

Благодаря ви за отговора ,в моя случай едва ли е незаконен захранва цяло село!
peri64
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Мар 2014, 19:21

Щом захранва селото, значи е средно напрежение. Може да го изместите, и не е кой-знае какъв проблем.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 10 Мар 2014, 21:49

peri64 написа:Благодаря ви за отговора ,в моя случай едва ли е незаконен захранва цяло село!

Това не е от значение, критериите вече ги посочих. И наистина може да се мести, ако ви излизат сметките
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот peri64 » 12 Мар 2014, 17:17

Как да разбера дали стълба в имота е законен и ако не е да се свържа с вас и да заведа дело ?
peri64
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Мар 2014, 13:34

peri64 написа:Как да разбера дали стълба в имота е законен и ако не е да се свържа с вас и да заведа дело ?
. Съгласно чл.155(1) ЗУТ архива със строителните книжа се съхранява везсрочно. За целия далекопровод,част от който е и стълбът във вашия имот следва да има издадено разрешение за строеж. Поне от 1941г., а за София -от 1934г. е така. Именно това разрешение следва да се съхранява. Лафове от рода "архива е изгорял" не играят, защото виновен е този който е допуснал това и защото Закона за нациоиналния архивен фонд само органа по този закон има право да констатира дали архива е погубен или не.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Мар 2014, 11:44

peri64 написа:Как да разбера дали стълба в имота е законен и ако не е да се свържа с вас и да заведа дело ?

пишете ми тук
kdk1@mail.bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Мар 2014, 12:18

kdkrastev1234 написа:

пишете ми тук
kdk1@mail.bg

Завеждането на дело в при състоянието на настоящата Ви информираност, до нищо няма да доведе освен до излишни разходи.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 15 Мар 2014, 19:40

julyanvonemona написа:
Завеждането на дело в при състоянието на настоящата Ви информираност, до нищо няма да доведе освен до излишни разходи.

Не мога да се съглася с това, преценката на шансовете ще се направи, като се прегледат документите. Преди година стартирах от сходно ниво на информираност и преди няколко дена ми определиха обезщетение от 11 300 лв.. Сумата е наем за последните 5 години, като имотът е 1 000 кв.м., а стълбът, електропорводът, заедно с зоните за безопастност и достъп, заемат 270 кв.м. от него.
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2014, 12:53

kdkrastev1234 написа:
julyanvonemona написа:

Не мога да се съглася с това, преценката на шансовете ще се направи, като се прегледат документите.

Болдваният текст сам по себе си доказва тезата ми, а понятието "сходно ниво на информираност" е достатъчно отворен интервал, където може да се вместят, както релевантни така и ирелевантни фактори.
Остава чисто етичният въпрос кога да бъде заведено делото преди или след прегледа на документите?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси