начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Принудително преместване на автомобил

Казуси за недвижими имоти

Принудително преместване на автомобил

Мнениеот tuni0 » 31 Яну 2014, 16:07

Здравейте,

искам съвет за следния проблем. Преди около месец купих апартамент и паркомясто към него. Получих нотариален акт за апартамента и за паркомястото като в нотариалният акт е описано къде са намира и при кои съседи е въпросното паркомясто. Проблема е, че има паркирана кола която не се кара и по праха по нея и гражданската отговорност човек може сам да се досети, че е зазимена там от около 2 години. Брокерите, които ми продадоха имота, залепиха бележки на няколко места във входа и подземния паркинг, че апартамента с прилежащото паркомясто е в процес на смяна на собственост и колата трябва да бъде преместена в двуседмичен срок. Аз вече бях влезнал във владение когато този срок изтече и колата все още си беше там. Пробвах се да говоря с домоуправителя, но той ми каза, че не отговаря за подземния паркинг, а само за входа :shock: и според него собственичката на колата е продала имота си в сградата и не живее вече там. След това се обърнах към общината и центъра за градска мобилност, но те ми казаха че щом не е на общинска земя не могат да ми помогнат и да се обърна към полицията. От 3то районно ми се накараха, че съм купил така имота без да е опразнено паркомястото и че те могат да ми помогнат единствено ако колата е издирвана, каквато за съжаление не е в моят случай. Пробвах и обаждане до КАТ, но и те ми казаха, че не могат да ми помогнат и да говоря с общината.
По никакъв начин не мога да разбера кой е собственика на автомобила и дали още живее там. Някои от съседите ме посъветваха да хвана и сам да извадя колата от подземния паркинг, но аз не съм фен на саморазправата, а и отделно колата е спортна и гюрука е нарязан и ако я изкарам пред блока за 0 време ще и бъде видяна сметката... Няма и място къде да я преместя в подземния паркинг така че да не пречи.
Въпроса ми е какво мога да направя за да изгоня нахалника и да си ползвам мястото?

Предварително Ви благодаря за Вашите отговори.
tuni0
Нов потребител

Re: Принудително преместване на автомобил

Мнениеот cogito » 31 Яну 2014, 22:40

Пуснете писмена жалба в полицията /РДВР или др. РПУ/, че някой е навлязъл във Ваша собственост..искате да си паркирате колата на собственото си паркомясто, но там друг е паркирал вече, без подробности кога, къде и при кого сте ходили преди това по този въпрос/. Съветът е по-скоро практически, а не юридически. :lol:
cogito
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 01 Фев 2014, 13:55

Какво общо има МВР, прокуратура, и пр., с навлизане в собственост, което пък не е и случая ? Съветът не е съвет ..., най-малко пък практически.
Погледнете от веселата страна - купил сте си паркомясто заедно с кола :-) Това си е грижа на продавача, между другото ...
Все едно в моя гараж, честна собственост, не общинска, да заваря чужда кола .... баси ....
Хайде, малко топки трябват !

Аз бих изкарал колата отвън, стига да не е "Зона". А и от подземие е трудно. Мислете така: купувате къща, с двор, и в двора има автомобил, който не е на предния собственик, и който автомобил пречи ... Нарушено Ви е правото да ползвате имота си ... което собственикът на автомобила може и да не знае, че извършва. Няма да установят данни за самоуправство, споко.
Хайде разсъждавайте нататък ... и в това време си паркирайте колата отвън.

Друг вариант е, но то няма да доведе до нищо, само по себе си, чрез познат полицай да установите собственика на МПС, и той да му се обади и да го уведоми. Така той не нарушава нищо, а и Вие малко ще вържете гащите, от което, впрочем, няма нужда.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот cogito » 01 Фев 2014, 15:46

Аз щях да преместя колата без да ходя някъде. :D Но човекът иска да действа ...официално. С какво е по-различен съвета или мнението от това познат полицай да проверял номера и да се обадел...? Как ще върже гащите от това, обаждане въз основа на какво, на познанството ли? Не претендирам, че съвета ми е добър или правилен, исках да помогна. :D
cogito
Младши потребител

Назад към Имотни казуси